KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Açık ilköğretim okulları kayıtları

2008–2009 Eğitim-Öğretim yılı Açık İlköğretim Okulu yeni kayıt dönemi başladı.

Açık ilköğretim okulları kayıtları
08 ŞUBAT 2008 CUMA 10:36
0
1510
0
AA aa
Kayıt yapacakların, istenilen belgelerle birlikte 01 Şubat–30 Haziran 2008 tarihleri arasında Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Açık İlköğretim Okulunda öğrenim görmek üzere kayıt başvurusunda bulunacak öğrenci adaylarının kayıt başvurusunda bulunabilmeleri için 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle 15 yaşından gün almış olmaları, İlkokul mezunu veya İlköğretim okullarının 6.,7. veya 8. sınıfından ayrılmış olmaları veya Ortaokuldan ayrılmış yada ortaokulu dışarıdan bitirme sınavına başvurup mezun olamamış yada Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesine sahip olması veya Yurt dışında öğrenim gören en az ilköğretim okulu 5. sınıfını bitirenler düzeyinde denklik belgesi olması gerekiyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri; yeni kayıt yaptıracak adayların Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesine Adı-Soyadı ve TC Kimlik numaralarını bildirerek 20 YTL kayıt ücreti ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliği hesabına da 5 YTL yatırmaları gerektiğini aktardılar.
Yetkililer, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.05.1998 gün ve 1998/1 sayılı genelgesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ve Terörle mücadeleye katılan gazilerimiz ile çocuklarından ve bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt ücreti talep edilmeyeceğini de kaydettiler.
Öğrenci adaylarının kayıtlarının yapılabilmesi için öğrenim belgesinin aslını, öğrenim belgesinin aslını kaybedenler ise en son ayrıldıkları okullarından alacakları “Kayıt Örneği” belgelerinin aslını sunmaları gerektiğini aktaran yetkililer, ilköğretim okullarının ve ortaokulların ara sınıflarından ayrılarak başvuran öğrenci adaylarının da en son ayrıldıkları sınıfa ait not dökümlerinin öğrenim belgelerinde belirtilmesi veya notları gösteren bir belgenin eklenmesi gerektiği kaydettiler.
Yetkililer, kayıt yaptıracakların, istenilen tüm bu belgeler ile ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi ve son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş 4,5 x 6 ebatlarında tanınmasına engel teşkil etmeyen 1 adet renkli vesikalık fotoğraf ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerektiği belirttiler.
 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın