KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Açık hava meyhaneleri tehlike saçıyor

Bingöl merkez Uydukent - YİBO Bölgesi ile Kurudere Köyü arasında yapılan yeni Adaklı - Kiğı - Sancak grup yolu içki tüketiminin en fazla yapıldığı alan haline geldi.

Açık hava meyhaneleri tehlike saçıyor
06 EKİM 2011 PERŞEMBE 04:29
0
3506
3
AA aa

Bingöl merkezde mevcut legal herhangi bir meyhane bulunmamasına rağmen Bingöl'de de meyhane niteliği taşıyabilecek yer haline gelen yeni yol tehlike saçıyor. Alkollü içki tüketenlerin uğrak mekanı haline gelen yeni Adaklı - Kiğı - Sancak grup yolu çevresine sağlı sollu her gün minimum 10-15 araç park edip alkollü içki tüketiliyor.

Kurudere Köylülerinin şehir merkezine gitmek için kullandığı bu yoldan geçen ailelerin korku ve telaş içinde bu yolu kat ettikleri gözlenirken bir diğer tehlike 200 metre aşağıda baş gösteriyor. Bugüne kadar yetkililerin müdahale etmediği veya müdahale etme gereği hissetmediği bu yolun alt başlangıç noktasında Cumhuriyet Yatılı Kız Bölge Okulu yer alıyor. Bu da her gün çocukların gözleri önünde alkollü içki tüketildiğini apaçık, korkunç çıplaklığıyla ortaya seriyor.

Günümüzde TV'lerde dahi reklamı, apaçık gösterilmesi ve içilmesi yasaklanan Alkollü içkilerin tüketiminin yüzlerce kız çocuğunun eğitim gördüğü yatılı bölge okulunun 100-200 metre ilerisinde yapılması tehlikeyi tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Tüm bunların yanı sıra Bingöl Üniversitesi'ndeki yurt sorununa çözüm üretmek amacıyla aranan Kız Öğrenci Yurdu'nun yeri de YİBO'nun hemen yanı başında. Bu tehlikenin bugüne kadar patlak vermemesi büyük bir şans olduğu ifade edildi.

Kurudere Köyü'nden görüştüğümüz birkaç kişi ailelerinin şehir merkezine gitmek için bu yolu sık kullandığını ifade ederek şunları ifade etti:
“ Ya biz, ya ailemiz yada köyden biri ki genelde bayanlarımız bu yolu kullanırken içki içen kişilerden birinin ve bir kaçının alkol ölçüsünü kaçırıp kendilerine saldırmalarından korka korka bu yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Defalarca sözlü uyarmamıza rağmen vazgeçmiyorlar. Bizde üstelemiyoruz. Alkolü fazla kaçıran birinin dengesiz davranıp bize saldırmasından korktuğumuz için gitmeleri konusunda fazla üsteleyemiyoruz. En geç seneye YİBO'nun bitişiğinde üst tarafa yani bahse konu olan yola daha yakın ve daha net görünen bir noktaya Yüksek Öğrenim Kız yurdu yapılacakmış. Peki burada bir olay olurda bu kızların veya bizim ailelerimizden birinin başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmasını diliyoruz.”

Alkollü içki tüketilen yerlerin başında Kurudere ile Bingöl Üniversitesi arasındaki Ormanlık alan, yeni Sancak grup yolu, Kasman Bölgesi, Çukurca Köyü yolu, Aftor tarafı, Genç yolunun belirli noktaları geliyor. İçki tüketiminin halkın gözü önünde cereyan etmesi çocuklar üzerinde olumsuz yönde etki yaparken bayanların üzerinde korku ve telaşa neden oluyor.
Yetkililerin duruma bir an önce çözüm bulması vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24430)
04 Nisan 2018 Çarşamba 19:18
Bu ne komik haber ne yobaz bi düşünce 'oradan geçen aileler panik ve korku içinde' bu nedir ya hahaaa asıl içenler onlardan ve sizden korkuyor
alkol sigaradan daha az zararlıdır (@Misafir_6417)
06 Ekim 2011 Perşembe 12:54
alkollü içki tüketme izni verilsin o zaman işletmecilere.
Ömer DURGUN (@Misafir_6416)
06 Ekim 2011 Perşembe 10:59
Cevabı basit. Yasal kapalı alanlar oluşturulsun.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın