KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Aç susuz bırakılan 4 kardeşin dramı

Mersin'de, derste karnı ağrıyınca aç olduğu anlaşılan 9 yaşındaki Ali Özen'in 3 kardeşi ile birlikte sefalet içinde yaşadığı ortaya çıktı. İşte içler acısı dram...

Aç susuz bırakılan 4 kardeşin dramı
25 EKİM 2008 CUMARTESİ 17:16
0
1249
0
AA aa
Babası 3 yıldır cezaevinde bulunan ve çalışmak için Gaziantep'e giden annesi tarafından 14 yaşındaki ablaları ile evlerinde tek başına bırakılan 4 kardeş'e Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı. Halkkent Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yaşayan Sevim (14), Ali (12) Ayşe (9) Furkan Özen (3) kardeşlerin dramı babaları Ali Özen'in işlediği bir suç nedeniyle 3 yıl önce cezaevine girmesi ile başladı. Bir süre çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan anne İsminur Özen, Mersin'de iş bulamayınca 3 çocuğunu 14 yaşındaki kızı Sevim'e emanet ederek çalışmak üzere Gaziantep'e gitti. Bir pazarlama firmasında çalıştığı öğrenilen anne, uzun süredir evine dönmedi. Annenin evine dönmemesi üzerine çaresiz kalan 4 kardeş, tek başlarına yaşam mücadelesi vermeye başladı. Komşuları tarafından verilen yemekle karınlarını doyurmaya çalışan ve çoğu zaman aç kalan, evlerinde yataktan başka bir eşyaları bulunmayan çocukların dramı, Alican'ın derste başlayan karın ağrısı ile gün yüzüne çıktı. Kardeşi Ayşe ile birlikte Halkkent İlköğretim Okulu'nda okuyan Ali, derste karnı ağrımaya başlayınca doktora gitmek için okul müdüründen izin istedi. Rehber öğretmenin şüphe üzerine yaptığı araştırma sonucu, arkadaşları Ali'nin karnının açlıktan ağrıdığını söyledi. Götürülen Sağlık Ocağı'nda da bu teyit edildi. Durumdan haberdar edilen mahalle muhtarı Evliya Yüksel, geldiği evde acı gerçekle karşılaştı ve durumu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne iletti. Uzmanları ile geldiği evde araştırma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, çocukları evden alarak çocuk yuvasına yerleştirdi. Azmi Gülşen, çocukların babalarının cezaevinde, annenin de çalışmak için çocukları 14 yaşındaki kızına emanet ederek gittiği bilgisi aldıklarını söyledi. Evin yaşanmaz hale geldiğini, tuvaletin tıkandığını, her tarafın çöp yığını olduğunu gördüklerini anlatan Gülşen, şöyle devam etti: 'Çok vahim bir durum vardı. Çocuklar aç ve sefil durumdaydı. Bu çocukları bu halde orada bırakamazdık. Şimdilik çocuk yuvamızda misafir ediyoruz. Banyo yaptırılacak, karınları doyurulacak, giydirilecekler. Annesi gelince annenin bu çocuklara bakabileceği tespit edilirse tabiî ki annesine vereceğiz. Biz çocukları anneden ayırmak istemiyoruz. Ama olmazsa, devletin şefkatli kolları arasında bu çocuklara bakılacak.' Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel ise olayı şu şekilde anlattı: 'Ali okula gidiyor. Karnım ağrıyor diye müdürden izin istiyor. Rehber öğretmeni takip ediyor ve araştırdığında arkadaşları Ali'nin açlıktan karnının ağrıdığını söylüyor. Hemen alıp sağlık ocağına götürüyorlar. Açlıktan olduğunu teyit ediyorlar. Geldiğimizde küçük çocuk çırılçıplaktı. Annesi ile görüştük. Ev tuttum, eşya aldım, gelip çocukları alacağım diyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri gelerek çocukları götürdü. Onlar gelmeseydi ben bu çocukları evime götürecektim.' (Haber 7)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın