KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Abone 20 sn konuşup 1 dk ödemeye devam edecek

Abonelerin, konuşmadığı sürenin parasını ödemesini engellemek için cep telefonunda kontör atış süresinin 1 dakikadan 20 saniyeye indirilmesi çalışmaları ertelendi.

Abone 20 sn konuşup 1 dk ödemeye devam edecek
08 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 10:04
0
1618
0
AA aa

Selim Kuvel'in haberi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, çalışmanın teknik problemler sebebiyle ertelendiğini, söyledi. Acarer, uygulama için yeni bir tarih veremeyeceklerini ifade etti.

Cep telefonunda konuşma süresine bağlı olarak her bir dakikada bir kontör atıyor. Aboneler, 20 veya 30 saniye konuşsa bile 1 dakikanın parasını ödemek zorunda kalıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Temmuz 2009'da abonelerin bu konuda yaşadığı mağduriyeti sona erdirmek için harekete geçmişti.

Abonelerden gelen şikayetler üzerine, kontör atış süresinin 20 saniye ile sınırlandırılması konusunda çalışma başlatılmıştı. Ancak, BTK Başkanı Tayfun Acarer, uygulamanın teknik bazı sorunlar sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Tayfun Acarer, daha önce belirlenen 20 saniyeye indirilmesi planlanan kontör artış sınırının 25 ya da 30 saniyeye çıkarılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, 'Kurum, bu uygulamayla ilgili bir çalışma yapacak.

Bu çalışma bitmeden, bir şey söylemek doğru olmaz.' dedi. Acarer, uygulamaya ne zaman geçileceği sorusunu da, 'Yeni çalışmanın bitmesini ve bu çalışmada önerilecek hususları görmemiz gerekiyor. Bu aşamada takvim vermek mümkün görünmüyor.' şeklinde cevaplandırdı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda, sınırın 20 saniyeye çekilmesini savunmuş; değişikliğin, onlarca kampanya sebebiyle abonelerin yaşadığı kafa karışıklığını da gidereceğine işaret etmişti.

Yetkililer, 'Bu yolla abone, en ucuza konuşturan tarifeyi görecek. Konuşma sürelerini kıyaslayacak. Böylece, kendisine en uygun tarifeyi seçecek.' açıklamasını yapmıştı.

Cep telefonu ücretlendirmesinde 20 saniyelik üst sınır, sektörde yürütülen araştırmalara dayanıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri, konuşma süreleri konusunda yaptıkları araştırmaya göre, cep'te ortalama konuşma süresinin 20 saniye olduğunu tespit ettiklerini belirtiyor.

Yetkililer, bu sonucun dikkate alınması halinde getirilmesi düşünülen yeni standardın tüketici lehine olacağını kaydediyor.

Yetkililer, 'Herhangi bir operatörde diyelim ki kontör atış süresi 60 saniye. Abone, 20 saniye konuşuyor, 60 saniye parası ödüyor.

Çünkü, kontör 60 saniye üzerinden ücretlendirilmiş. Getirilecek standartla, 20 saniye konuşacak. Operatör de 20 saniyeye göre tarifesini düzenleyeceği için abonenin faturası bundan olumlu etkilenecek.' bilgisini veriyor.

zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın