KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Ab'nin türkiye'den beklentileri

AB zirvesi sonrasında yayımlanan belgede Türkiye de bir paragrafla yer aldı. Türkiye'nin yükümlülüklerini tam olarak yerine getirilmesi istenirken şu ifadeler dikkat çekti:

Ab`nin türkiye`den beklentileri
16 HAZİRAN 2006 CUMA 23:29
0
1360
0
AA aa
AB zirvesinde Türkiye'ye ayrılan paragrafta, Gümrük Birliğini 10 yeni AB üyesine genişleten Ek Protokolde ve Ortaklık Anlaşmasında öngörülen yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinin 2006 yılı içinde değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Zirve sonunda yayımlanan belgede, Türkiye'nin tarama sürecinde gösterdiği ilerlemenin değerlendirildiği ve fiili müzakerelerin başlamış olmasından memnuniyet duyulduğu belirtilirken, AB'nin bu kapsamda Türkiye'nin çabalarını desteklemeyi sürdüreceği ifade edildi.
Müzakerelerin her ülkenin gösterdiği çabaya bağlı ilerleyeceği ve hızını ülkelerin yaptığı katılım hazırlıklarının belirleyeceği kaydedilen belgede, Türkiye'nin Ortaklık Anlaşması ve Ek Protokolden kaynaklanan yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi istendi. AB'nin 21 Eylül 2005 tarihinde yaptığı ortak deklarasyona atıfta bulunulan ve gözden geçirilmiş Katılım Ortaklığı Belgesi uyarınca Türkiye'nin 2006 yılı içinde yükümlülüklerini tam olarak yerine getirip getirmediğinin gözden geçirileceği vurgulanan belgede şu ifadeler yer aldı:
''Avrupa Birliği reform sürecini hızlandırması yanında tam ve etkin uygulama için Türkiye'ye çağrı yapar. Bu sayede (reform sürecinde) geri dönülmezlik ve sürdürülebilirlik garanti altına alınmalı, iyi komşuluk ilişkileri dahil olmak üzere Kopenhag siyasi kriterlerinin tam olarak karşılanması yolunda ilerleme devam etmelidir.
Bu kapsamda, sorunlara barışçıl çözümler üretilmesi sürecini olumsuz etkileyebilecek her türlü eylemden kaçınılmalıdır.'' AB zirvesinde genişleme politikasıyla ilgili alınan genel kararlarda ise ''mevcut taahhütlere bağlılık'' vurgusu yapılırken, ''Birliğin gelecekte siyasi, mali ve kurumsal açıdan işlemesini sağlamak ve Avrupa'nın ortak projesini daha da derinleştirmek önemlidir'' denildi.


Bu nedenle Aralık ayındaki AB zirvesinde genişlemenin bütün yönleriyle tartışılacağı bildirilen kararlarda, hazmetme kapasitesiyle önceki genişlemelerden elde edilen pozitif tecrübeler ışığında genişleme süreci kalitesinin artırılmasının da tartışılacak konular arasında bulunduğuna vurgu yapıldı.


AB zirvesi kararlarında, genişleme hızını belirlerken hazmetme kapasitesine dikkat edilmesi istendi. Alınan kararla AB Komisyonu, hazmetme kapasitesiyle ilgili bütün unsurları barındıran bir rapor yazmakla görevlendirildi.


İlerleme raporlarıyla eşzamanlı yayımlanacak hazmetme kapasitesi raporlarında, genişlemeyle ilgili Avrupa kamuoyunun mevcut ve gelecekteki algılamasıyla yer verilecek. Raporlarda ayrıca genişleme sürecine neden gerek duyulduğu birlik kamuoyuna gerekçeleriyle anlatılacak.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın