KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

''Abdüllatif Şener, Yeni Siyasî Figür''

1991'den beri aktif bir biçimde siyasetin içinde olan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, üç hafta sonra sade bir vatandaş konumuna gelecek. Ancak gözlemciler, Şener'in, 'yeni siyasi figür' olduğu görüşünde hem fikir.

``Abdüllatif Şener, Yeni Siyasî Figür``
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 13:49
0
1453
0
AA aa
Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü köşesinden 

Yeni Siyasî Figür

"Fakirlik içinde büyüdük. Babamı, çok küçük yaşlarda kaybettim. Kitap alacak param yoktu. Evden okula giderken yolumun üstündeki kitapçı Mehmet abi, "Latif gel, oku, sonra getirirsin" derdi. Derken dükkanı bana emanet etti. Okuma merakım o günlerde gelişti. Okuyarak varolma kavgasında bir şey olabileceğini o zaman fark ettim"

"Fakirlik içinde büyüdük. Babamı, çok küçük yaşlarda kaybettim. Kitap alacak param yoktu. Evden okula giderken yolumun üstündeki kitapçı Mehmet abi, "Latif gel, oku, sonra getirirsin" derdi. Derken dükkanı bana emanet etti. Okuma merakım o günlerde gelişti. Okuyarak varolma kavgasında bir şey olabileceğini o zaman fark ettim"

Sandık için son 20 güne girilirken kulislerde, seçimden çok seçim sonrası oluşacak yeni siyasi hareketin konuşulması ilginç değil mi? Parlamento dışı siyasetin daha fazla ön plana çıkacak olması da cabası. Düşünsenize Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener 3 hafta sonra sade vatandaş olacak. Ama ABD Büyükelçisi Wilson, Şener'in "Yeni bir toplumsal mutabakat misyonu" ile hareket ettiğini düşünüyor. "Siyaseti bırakmayın" çağrılarıyla bunalan Şener, "Hele seçim sonrasını bir görelim" diyor. O Şener, geçtiğimiz hafta Türk İş yönetimi ile yemekli sohbet toplantısında buluştu. Bazılarını buraya aktaramayacağımız yorumların çok çarpıcı olduğunu duydum. Geleceğe ışık tutacak nitelikteki bir bölümünü aktarmakta ise yarar var. Şener, yemek boyunca şu mesajları veriyor:

- Türkiye'de siyaset kültürünün köklü biçimde değişmesi lazım.
- Toplum boşlukta. Bir dünya görüşüne göre şekillenmiyor.
- Halk, siyasete yeterince ilgi duymuyor. Hala hangi partiye oy vereceğini kararlaştırmayan büyük bir kitle sözkonusu.
- Seçimden sonra parlamentoda istikrarlı ortam oluşmayabilir.
- Muhalefet partileri, toplumun beklentilerine uygun alternatifler üretemiyor. Oysa seçim sürecinde muhalefet gümbür gümbür olmalıydı.
- Terörün tırmandığı boyut, rahatsızlık verici.
- İşsizlik öncelikli sorun olarak duruyor. Büyümeye rağmen işsizlik oranı yüzde 10'larda kronikleşti. Büyümenin, istihdama yansıması yeterli seviyede olmadı.
- Sonuç: Türkiye ve dünya hızla değişiyor. Yeni dönemde, daha radikal önlemler gerekiyor.

Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın