KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Abdullah gül akif beki'ye çok kızdı!

Çıkan yazılar rezalet, niye müdahale etmiyorsun?

Abdullah gül akif beki`ye çok kızdı!
09 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 08:54
0
1773
0
AA aa
Cumhurbaşkanlığı adaylığı netlik kazanmayan Gül, bu konuda basında çıkan haberler için Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'ye, "Çıkan yazılar rezalet, neden müdahale etmiyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı adaylığının devam ettiği mesajını vermesine karşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı resmen kamuoyuna duyurulmayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, hakkındaki haberlere müdahale etmediği gerekçesiyle Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'ye çıkıştığı öğrenildi.
Olaya tanık olan milletvekillerinin anlatımına göre, Gül, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından ayrılırken Başbakanlık Sözcüsü Beki ile karşılaştı. Beki'ye tepki gösteren Gül, medyada aleyhinde çıkan yazı ve haberlere değinerek, "Çıkan yazılar rezalet. Neden müdahale etmiyorsun, açıklama yapmıyorsun?" diye konuştu. Gül'ün bu sözleri bazı MKYK üyelerinin önünde söylemesi dikkati çekti.

118'lik dede örneği

Erdoğan ve Gül'ün cumhurbaşkanlığı konusunu açmadıkları MKYK toplantısında ise Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gül'ün adaylığına destek verdi.
22 Temmuz'da oy vermeye giden 118 yaşındaki bir vatandaşın sözlerini aktaran Çalık, "Dedenin 'Kızım, bu yaşımda Abdullah Gül'e oy vermek için geldim' sözleri beni çok duygulandırdı. Biz bu oyu aldıysak yaşanan bu olaylardan dolayıdır. Abdullah Gül'ün bu oylarda çok etkisi var" dedi. Vatandaşın Gül'e haksızlık yapıldığını söylediğini dile getiren Çalık, "Dede, Abdullah Bey, cumhurbaşkanı olsun istiyor. O yaşta O'nun için oy atmaya gelmiş. Adaylık konusunda bunları dikkate almalıyız" diye konuştu. Erdoğan'ın Çalık'ın bu sözlerini not aldığı öğrenildi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da toplantıda cumhurbaşkanlığı konusunun gündeme gelmediğini söyledi.


HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın