KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Abd yönetiminin çankaya planı ne?

ABD yönetimi Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması konusunda ne düşünüyor? Star'dan Şamil Tayyar, uzun süredir başkentlerin nabzını tutan önemli bir isme bu soruyu sordu:

Abd yönetiminin çankaya planı ne?
25 ŞUBAT 2007 PAZAR 11:21
0
1107
0
AA aa
ABD'nin Çankaya planı

Yakın zamana kadar Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ekseninde üretilen kriz senaryoları piyasaları kilitlemişti. Özellikle inşaat sektöründe yaprak kımıldamıyordu. 2001 yılındaki gibi olası kriz ortamından semirmek isteyenler tasarruflarını dövize yatırdılar. Bugün ne oldu? Döviz yerde sürünüyor. Yabancı sermayenin ilgisi artan biçimde sürüyor.

Devlet Bakanı Beşir Atalay'la sohbet ediyoruz. Bu tespitlerimi paylaştım. ‘Haklısınız, maalesef kriz beklentisi yaymaya çalıştılar. Bu, ülkemize yapılan en büyük kötülüktür. Dövize yatırım yapanlar dediğiniz gibi yandı' dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, konuğumuzdu. Gündem yine Çankaya'ydı. Piyasaları şöyle yorumladı: ‘Artık cumhurbaşkanlığı seçimi bir kriz konusu olarak görülmüyor. Piyasalardaki tepkiler bunu gösteriyor.' Yani piyasalar, geleceğe ilişkin hesaplarını, Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı olma ihtimaline göre revize etmişti.

Ya dışarıda? Herkesin malumu, Çankaya'da kimin oturacağına dair senaryolar, sadece içeride değil bölge ülkeleri, özellikle bölgede hesabı olan tüm ülkelerin gözlemi altında. Bu durumda ilk akla gelen ülke, ABD. Acaba, ABD de piyasalar gibi yeni dönem planları içine ‘11. Cumhurbaşkanı Erdoğan' ihtimalini ekledi mi?

Kısa süre önce Washington'dan dönen ve uzun süredir yabancı başkentlerde tur atan önemli bir isimle konuşuyoruz. Çok açık sordum: ‘ABD, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına nasıl bakıyor? Seçime doğru kaos yaratma girişimlerine doğrudan veya dolaylı destek verir mi?' Yanıtı yukarıdaki tezi doğrular biçimdeydi: ‘ABD, çoktan hesabını kitabını yapmış. Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olması onlar için sürpriz değil. Bu ihtimale göre tüm planları gözden geçirmişler.'

Ekonomiden fazla anlamam ama yabancı sermayenin Çankaya seçimine doğru Türkiye'ye ilgi göstermesi de ABD'nin bu hesapları çoktan yaptığını göstermiyor mu? Kafaları karışık olanlar içeride bizim siyasiler. Bakalım onlar nasıl karar verecekler?

Star
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın