KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Abd: ''roj tv kapatılmalı'

Ankara (AA)  - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu Müsteşarı Matt Bryza, ABD'nin ROJ TV'nin kapatılmasını istediğini belirtti.Bryza, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk yetkililerle faydalı görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Abd: ``roj tv kapatılmalı`
05 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA 10:33
0
1492
0
AA aa
Görüşmelerde Türkiye-ABD ilişkilerini her yönüyle ele aldıklarını, ABD'nin Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği, Kıbrıs ve Irak konularını görüştüklerini söyleyen Bryza, ABD'nin, terör örgütü PKK'nın hem Irak hem de Avrupa'da bir tehdit olmaktan çıkması gerektiği konusunda taahhüdünü yinelediklerini belirtti.
Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonla ilgili bir soruya verdiği yanıtta Bryza, ABD'nin KKTC'nin üzerindeki ekonomik izolasyonun kaldırılmasını istediğini ve bunun iki nedeni olduğunu belirtti.
Kıbrıslı Türklerin çözüm istediğini gösterdiklerini belirten Bryza, ancak bunun daha önce bilinmediğini ve yeni anlaşıldığını kaydetti. Bryza, ABD'nin KKTC'nin ekonomik sorunlarının çözülmesinin adanın birleşmesini kolaylaştıracağına olan inancını dile getirdi.
Bryza, ''Türkiye'nin Rum bayraklı gemilere hava ve deniz limanlarını açması yönünde yapılan baskıların AB üyeliğini nasıl etkileyeceği'' sorusunu da yanıtladı. Türkiye'nin bu konudaki sorumluluğunu yerine getireceğini dile getiren Bryza, ancak dost AB ülkelerinin eğer Türkiye'yi üyeliğe gerçekten almak istiyorlarsa bu konuda Türkiye'ye yardım etmeleri ve Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon konusunda ilerleme sağlanmasına yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.
Diyarbakır'daki son olaylardan Roj TV'nin sorumlu tutulmasına yönelik soru üzerine Bryza, ''Terör örgütü PKK'ya karşı yapılan mücadelenin bu tehdit tamamıyla ortadan kalkmadıkça yeterli olmadığını belirterek, ABD'nin Roj TV'yi kınadığını ve kapanması görüşünde olduğunu söyledi
Bryza, ABD'nin, ''Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile işbirliği yaparak, PKK'ya destek veren mekanizmaların ortadan kaldırılması ve Avrupa'da PKK'nın etkinliğinin sona erdirilmesi için çalıştığını'' belirtti.

www.mynet.com.tr
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın