KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

Abd ırak'ta yine sivilleri vurmuş

Irak Kızılayı'nda görevli bir doktor, ABD güçlerinin saldırı düzenlediği Suriye sınırı yakınındaki bir kentte enkaz altında çoğu çocuk ve kadın 54 ceset bulunduğunu bildirdi.

Abd ırak`ta yine sivilleri vurmuş
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 20:55
0
2245
0
AA aa
ABD'nin, Suriye sınırı yakınındaki Kuseybe kenti çevresinde bir hafta önce direnişçilere karşı “Çelik Perde” adıyla düzenlediği, yaklaşık 2500 Amerikan askeriyle 1000 Irak askerinin katıldığı belirtilen operasyon sırasındaki hava saldırılarında çok sayıda ev vurulmuş, askerler ev ev arama yapmıştı.

Kentten ayrıların son günlerde evlerine dönmeye başladığı sırada Kaim bölgesindeki Kızılay'da çalışan doktor Seyfel Ani, kentte enkaz altından aralarında kadın ve çocuklara ait olanların da bulunduğu 54 ceset çıkarıldığını kaydetti.
ABD ordusu tarafından kentte bulunduğu bildirilen cesetler konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Kuseybe'nin yakınındaki Karabila kentinde operasyonlara devam ettiklerini bildiren ABD ordusu, Kuseybe'deki operasyonda yaklaşık 180 direnişçinin gözaltına alındığını, 36 direnişçinin öldürüldüğünü kaydetti.

Amerikan ordusu açıklamasında, Kuseybe'ye düzenlenen operasyon sırasında kentten kaçan yaklaşık 900 sivile geçici barınak sağlandığı ve sivil kayıplara yol açmamak için her türlü çabanın sarf edildiği savunuldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın