KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

'AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ MAKAS KAPANIYOR'

Kalkınma Bakanı Yılmaz: 'AB'nin küresel krizi atlatma sürecinin zaman alacağı, giderek yaşlanan demografik yapısının getirdiği sorunlar ve siyasi vizyon eksikliği, Türkiye ile AB arasındaki makasın düşünülenden de daha hızlı kapanabileceğini gösteriyor'

`AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ MAKAS KAPANIYOR`
19 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA 21:16
0
1526
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin geçmiş 10 yılda sağladığı güven ve istikrarı önümüzdeki 10 yılda da sürdürerek uluslararası yarışta çok daha üst bir konuma yükseleceğini bildirdi.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, AB'yi daha fazla etkileyen küresel krizin, Türkiye'nin AB ile gelir farkını kapatmasına vesile olduğunu belirtti.

Eurostat tarafından açıklanan değerlere göre, 10 yıl önce yüzde 36 civarında olan AB ortalamasına göre satın alma gücü paritesi cinsinden kişi başı gelirin, 2012 yılı itibarıyla yüzde 56'ya yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu değerle Türkiye'nin AB'ye tam üye olan Bulgaristan ve Romanya'dan daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

Diğer taraftan bireylerin refah durumunu karşılaştıran Gerçek Bireysel Tüketim Değeri Endeksinde Türkiye'nin yüzde 60 ile Hırvatistan dahil 3 AB üyesi ülkeden daha iyi bir görünüm sergilediğini belirten Yılmaz, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Orta Vadeli bir perspektif ile bakıldığında önümüzdeki 5-10 yıllık dönemde ülkemizin kritik eşik olan yüzde 75 değerine yaklaşacağı görülmektedir. AB'nin küresel krizi atlatma sürecinin zaman alacağı, giderek yaşlanan demografik yapısının getirdiği sorunlar ve siyasi vizyon eksikliği Türkiye ile AB arasındaki makasın düşünülenden de daha hızlı kapanabileceğini gösteriyor. Türkiye geçmiş 10 yılda sağladığı güven ve istikrarı önümüzdeki 10 yılda da sürdürerek uluslararası yarışta çok daha üst bir konuma yükselecektir. Meclisimizde görüşülmeye başlanan 10. Beş Yıllık Kalkınma Planımız çerçevesinde 2018 yılında 1,3 trilyon dolarlık bir ekonomik hacme, 16 bin dolar kişi başı gelire ve 277 milyar dolar ihracata ulaşacak olan Türkiye ekonomisi orta ve uzun vadede son derece parlak bir görünüm sergilemektedir. Dinamik ve genç nüfus yapımız, özel sektör dinamizmimiz, tarihi ve coğrafi avantajlarımız, siyasi ve makroekonomik istikrarımız ile her geçen yıl biraz daha ileri bir konuma yükseleceğiz."
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
16.05.2026
15:21
Bingöl`de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Bingöl'de Eğitime Destek Platformu Toplantısı Yapıldı
Eğitime Destek Platformu'nun Mayıs ayı genişletilmiş il toplantısı, Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
16.05.2026
15:20
BİŞHAK Başkanı Baysal`dan DEM Parti`nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
BİŞHAK Başkanı Baysal'dan DEM Parti'nin Yürüyüş Çağrısına Tepki
Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Vahap Baysal, DEM Parti'nin 'Barış İçin Adım At' temasıyla Bingöl'de düzenlemeyi planladığı yürüyüşe tepki gösterdi. Baysal, Bingöl halkının önceliğinin huzur ve birlik ortamı olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın