KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

7/24 anlayışıyla çalışma yaptık

Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, göreve başladıkları günden bu yana 7/24 anlayışıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

7/24 anlayışıyla çalışma yaptık
07 MAYIS 2011 CUMARTESİ 00:35
0
1966
0
AA aa

 

Genç Belediye Başkanı Ariç, dün saat 13.30'da Genç Akvaryum Cafe'de basın toplantısı düzenledi. Ariç'in basın toplantısına belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.
Yapılan basın toplantısında Ariç, Genç Belediyesi olarak 2009-2011 yılları arasında yaptıkları faaliyetleri açıkladı.
Genç Belediyesi görevine başladığından bu yana gece gündüz ve 7/24 anlayışıyla ilçe halkına hizmet yapmaya çalıştığını belirten Ariç, yaptığı çalışmalarda kendisine destek olan belediye meclis üyelerine, belediye başkan yardımcılarına ve birim müdürlerine teşekkür etti.
Yapılan çalışmalar kapsamında öncelik olarak eksiklikleri tespit edip, bu eksiklikleri gidermeye çalıştığını söyleyen Ariç, “Alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu sıkıntımız vardı. Yaptığımız çalışmalarla alt yapı ve içme suyu sıkıntısını gidermeye başladık. Kanalizasyon sorununu çözmek için ise Çevre ve Orman Bakanlığı'na 300 bin TL hibe aldık. Aldığımız bu hibeyle de kanalizasyon sorununu çözeceğiz” dedi.
“Dedikoducuları Allah'a havale ediyorum”
Şahsına karşı bazı dedikoduların yapıldığını söyleyen Ariç, “Yaptığımız hizmetlere rağmen bazı aslı astarı olmayan dedikodular yapılıyor. Bu dedikodular bizim hizmet aşkımızı engelleyemeyecektir. Biz bu tür dedikoduları duymazlıktan geliyoruz. Yapılan dedikodular şahsım adına yapılan dedikodulardır. Bu dedikodularla şahsıma iftira atılıyor. Bu dedikoduları yapanları Allah'a havale ediyorum” şeklinde konuştu.
Ariç, 2009-2011 yılları arasında yaptıkları faaliyetlerinin bazılarını şöyle sıraladı:
1-İlçemiz Yenişehir, Cumhuriyet ve Kültür Mahalleri sınırları dahilinde toplam 5 km kanalizasyon inşaatı belediyemizce yapılıp, halkın istifadesine sunulmuştur.
2-Alt yapı tesisleri geçirilmesi sonucu bozulan ilçemiz Kültür, Yenişehir ve Cumhuriyet mahalleleri sınırları dahilindeki bozuk yol ve kaldırımlara toplam 300 bin adet kilitli beton parke taşı ile 5 bin adet bordür taşı kullanılarak onarım yapılmıştır.
3-Genç- Bingöl karayolu refüjüne 150 adet muhtelif cinste ağaç ile aynı alana 1500 adet bitki ekimi yapılmış ve ağaçların çevresine koruma altına alınmıştır.
4-Belediyemizce istihdam edilen kadrolu ve geçici işçilerimizle beton boru ve parke imalathanemizde 148 adet 300 cm'lik, 1500 adet 200 cm'lik boru ile 280 bin adet parke imalatı ile muhtelif sayıda mezar taşı üretilmiştir.
5-Araç parkımızın yenilenmesi için İller Bankası'ndan kredi talebinden bulunulmuştur. Alınan bu kredi ile belediyemizce 1 otobüs, 1 kamyon, 1 çöp kamyonu, 1 cenaze taşıma aracı ve 1 pikap alınmıştır. Bu kredi ile alınanların haricinde İl Özel İdaresi'nden 1 greyder hibe alınmış olup, gerekli bakımı ile kullanıma hazır hale getirilmiştir. Ayrıca Fethiye Orman İşletmesi'nden 1 adet arasöz temin edilmiştir.
6-İlçemizde 1 adet atık su arıtma tesisinin kurulması için tesis projesi tamamlanmış olup, yapımı için yardım talebinde bulunulmuş olup, dosyamıza istinaden mekanik tesisat yapımı amacıyla 300 bin TL hibe yapılmıştır.
7-292 bin 559 Euro'luk kadın istihdamı desteklenmesi hibe programı kapsamında genç kadınlara arıcılık, ana arı ve organik bal üretimi projemiz protokole uyarlanarak, proje uygulanmasına geçilmiş olup devam etmektedir.
8-DPT bünyesinde bulunan SODES'e sağlıklı yaşam yolu, köy pazarı, genç fidanlara eğitimle hayat suyu, Genç Belediyesi Kadın Merkezi ve hanım eliyle Zaza mutfağı isimli 5 adet proje sunulmuştur.
9-İlçemiz amatör ligde faaliyet gösteren Genç Telekom Spor'a 2009 ve 2011-2011 yıllarında toplamda 12 bin TL tutarında malzeme ve akaryakıt yardımı yapılmıştır.
10-Yine amatör ligde mücadele eden bir başka takımımız Genç YİBO'ya 2009-2010-2011 yıllarında toplamda 11 bin TL tutarında spor malzemesi yardımı yapılmıştır.
11-2009 ve 2010 yıllarında 400 yoksul ve yardıma muhtaç ailelere toplamda 30 bin TL tutarında gıda paketi yardımı yapılmıştır.
12-Kadın istihdamına yönelik yapılan proje doğrultusunda ilçemizde 100 kadına iş imkanı sağlanmıştır. Bununla birlikte kadınlarımıza mesleki eğitim verilerek, ana arı, organik bal, bal mumundan mum ve sabun üretimi öğretilmiş ve üretime de başlanmıştır.
13-Çocuklara yönelik her mahallede çocuk parkları düzenlenerek, çocuklarımızın daha rahat ve güvenli şekilde oyun oynamaları sağlanmıştır.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın