KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

69 pkk'lı öldürüldü

İçişleri Bakanlığı 3-10 Temmuz 2017 tarihleri arasında PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; 47'si ölü, 15'i teslim, 7'si sağ olmak üzere toplam 69 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

69 pkk`lı öldürüldü
11 TEMMUZ 2017 SALI 04:00
0
1914
0
AA aa

Bin 124 operasyon gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, örgüte yardım ve yataklıkları iddiası ile 555 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Yabancılarla mücadele kapsamında, IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 96 kişi, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 520 kişi, sol örgütleriyle mücadele kapsamında, sol örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 11 kişi gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlarda; PKK 555, IŞİD 96, FETÖ/PDY 520, sol örgütleri 11 olmak üzere bin 182'si örgütlere üye olmak suçundan, 459'u siber suçlar, 3 bin 106 uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında olmak üzere toplamda 4 bin 747 kişi gözaltına alındı.

Türkiye genelinde yürütülen bu operasyonlarda son bir haftada yurt içinde; 47'si ölü, 15'i teslim, 7'si sağ olmak üzere toplam 69 kişi etkisiz hale getirildi.

Yürütülen bu operasyonlarda; 87'si ağır ve uzun namlulu (6 Bixi, 3 M-16, 6 Roketatar/Havan, 9 Kanas, 1 G-3, 1 M-4, 61 Kalaşnikov) toplam 100 adet silah, 5 bin 132 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 68 el bombası, 23 bin 583 adet muhtelif mühimmat ele geçirilmiş, 36 el yapımı patlayıcı/mayın imha edilmiş, PKK tarafından kullanılan, 7 ilde (16 Siirt, bir Hakkâri, 4 Hatay, bir Mardin, bir Muş, bir Tunceli, 2 Erzurum) 26 sığınak / barınak / mağara kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 33 ilde (Adana, Afyon, Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kırşehir, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak) 195 şüpheli gözaltına alındı.

"Narkotik uygulamasında 35 bin 662 şahıs sorgulanmış, bin 773 iş yeri/ikamet, 8 bin 805 araç arandı, 230 şahıs gözaltına alındı, 308 araca cezai işlem uygulandı"

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 77 ilde gerçekleştirilen 2 bin 136 operasyonda; piyasa değeri 13 milyon 722 bin 866 TL olan 987 kilogram esrar, 126 kilogram eroin, 6 kilogram kokain 6,5 kilogram metamfetamin, 1,37 kilogram sentetik kannabinoid maddesi, 8 bin 841 adet uyuşturucu hap ve 803 bin 264 adet kenevir bitkisi ele geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca 5 Temmuz 2017 günü Türkiye genelinde; Bir İHA, 4 helikopter, 4 drone, 85 detektör köpeğin kullanıldığı 6 bin 826 personelin katıldığı "Narko Sokak-2 Uygulaması" yapıldı. Operasyon kapsamında, 35 bin 662 kişi sorgulanarak, bin 773 işyeri/ikamet, 8 bin 805 araç arandı, 230 kişi gözaltına alındı, 308 araca cezai işlem uygulandı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Siber suçlarla mücadelede; FETÖ/PDY, PKK, IŞİD gibi örgütlerin propagandası yapan, bu örgütleri öven ve onlarla irtibatı olduğunu sosyal medyada alenen beyan eden bin 784 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 536 kişiden 80'i gözaltına alındı. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın