KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

650 kamyon kar taşındı

Bingöl'de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından 650 kamyon kar şehir dışına taşındı.

650 kamyon kar taşındı
14 OCAK 2019 PAZARTESİ 21:28
10
2203
14
AA aa

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çarşı merkezi ve mahallelerde devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.Ekip amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Barakazi, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet edip, destek ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

5 greyder, 10 yüklenici, 6 kamyon, 3 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 170 personelle il genelinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Yücel Barakazi, “Çarşı merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere ağırlık veriliyor. Çarşı merkezinde yapılan çalışmalar sonucu 5 günde 650 kamyon kar şehir dışına çıkarıldı. Araç yolunu ve kaldırımları kardan temizleyerek vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamaları için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Son yılların en sert kışlarından birinin yaşandığını ifade eden Barakazi, “Kent merkezinde kar kalınlığı bir metreye yaklaşmış durumda. Kırsalda özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi aştı. Kardan dolayı sadece şehir merkezinde değil, köy ve şehirler arası yollarda da aksaklıklar yaşanıyor. Belediye ekiplerimiz, 24 saat esasına göre çalışarak bu olumsuzlukları gideriyor. Bir yandan yol ve kaldırımları temizlerken diğer taraftan da düzenli bir şekilde tuzlama çalışması yürütüyoruz. Yine İtfaiye Müdürlüğümüz ekipleri yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde çatılardaki buzları kırıyor” diye bilgi verdi.

 “Araç sahipleri duyarlı davranmalı”

Karla mücadele çalışmalarının yürütülmesinde araç parklarının büyük sıkıntı oluşturduğunu vurgulayan Barakazi; “Ekiplerimiz çalışmalarını yürütürken yollarda park edilen araçlardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri kar çalışması yapılan bölgelerde trafik güvenliğini sağlayıp park edilen araç sahiplerine ulaşıyor. Bu anlamda araç sahiplerinin biraz daha duyarlılık göstermesi gerekiyor. Öte yandan çalışmalarımızı sürdürürken bizlere destek olan esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine karla mücadele gece gündüz emek sarf eden ekiplerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kar yağışı sonrası metan içme suyu kaynağında arıza yaşandığını anımsatan Barakazi,"Bölgede yaşanılan heyelan sonrası metan içme suyu hattında arıza yaşandı. 3 araç ve 8 kişilik personel günlerce bölgeye ulaşmaya çalıştı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı, yer yer sis ve don olaylarının görüldüğü bölgeye ulaşmak günlerce sürdü. Yoğun bir çalışma sonrası arızanın olduğu bölgeye intikal eden ekipler, arızayı giderdi. Fedakarca gece gündüz demeden emek sarf eden başta BİSKİ ekiplerimize, DSİ, İl Özel İdaresi ve kurumlarımızı bize yönlendirip destekleyen Valimiz Kadir Ekinci'ye teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36700)
15 Ocak 2019 Salı 18:12
Bu memleket kaliteli dürüst ilkeli kişileri herzaman harcamıştır Yücel başkan allah senden razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36698)
15 Ocak 2019 Salı 17:25
YÜCEL BAŞKAN kar temizlemede kullanılan araç sayısına da bakınca sizi yalnız bıraktıkları belli oluyor. Allah sizin hakkınızı alsın. Birileri sırf şahsi egoları ve çıkarları yüzünden önünüze taş koydular biliyoruz. Ben kendi adıma size çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizi vekil olarak görürüz. Bingölümüze daha çok hizmet edersiniz inşallah. Saygılar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36694)
15 Ocak 2019 Salı 15:19
SAYIN BAŞKANIM DİK DURUŞUNUZA HAYRANIM AKBABALARA BOYUN EĞMEDİNİZ YA HELAL OSUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36693)
15 Ocak 2019 Salı 13:51
bence erdal arıkan yanlışından dönülmeli yol yakınken.yücel barakazi 5 yıl ile deneyim kazandı erdal arıkan iyi bir insan olabilir lakin belediyecilik bilgisi yeterli değil.erdal bey olursa bingölün 5 yılı heba olacak.bu dediklerimi not alın.yazık olacak bingöle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36684)
15 Ocak 2019 Salı 10:43
Seninle gurur duyuyoruz sayın baskanim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36697)
15 Ocak 2019 Salı 17:16
@Misafir Kullanıcı guru dediğin buysa....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36683)
15 Ocak 2019 Salı 10:42
Sayın başkanım sizi çok aryacaklar sizin gibi birini kaybettiler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36682)
15 Ocak 2019 Salı 10:41
Başkan allah senden razı olsun inşallah gene bingöl için calisirsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36681)
15 Ocak 2019 Salı 10:41
Açtı heryeri açtı adam gibi adam bingöl senin gibi bi başkan birdaha bulamaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36680)
15 Ocak 2019 Salı 10:40
Başkan seni kaybetti bingöl Allah senin yar ve yardimcin olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36675)
15 Ocak 2019 Salı 09:30
Daha çok taşıyacaksınız başkanım en az 50kişilik yeni bir ekip hazırlamanız lazım daha çok kar yağacak bir sürü işsizinde ocağında sıcak çorba kaynar yağan karların hayrına
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın