KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Şubat 2026 Pazar
°C

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için kritik açıklama!

İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları bulunanlar ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnalarına ilişkin genelge yayımladı. 65 yaş üstü vatandaşlar ve ihtiyaç halinde refakatçileri 10 Mayıs 11.00-15.00'te yürüme mesafesiyle sınırlı olmak kaydıyla maskeyle dışarı çıkabilecek.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için kritik açıklama!
07 MAYIS 2020 PERŞEMBE 09:55
0
2148
0
AA aa

 İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnalarına ilişkin 81 İl Valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede, tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla, 81 ilde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlandığı anımsatıldı. Yine 81 ilde 01.01.2000 tarihinden sonra doğanların geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ilişkin karar alınarak uygulandığı hatırlatıldı.

Genelgede, 04 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Bilim Kurulunun önerisiyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik daha önce alınan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin tedbirin 22 Mart tarihinden itibaren 44 gündür uygulandığı belirtildi.

Yine 20 yaş ve altına yönelik vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin tedbirin ise 04 Nisan tarihinden itibaren 31 gündür uygulandığı ifade edildi.

Genelgede, cumhurbaşkanlığı kabinesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde bu kapsamdaki vatandaşları rahatlatıcı bir karar alındığı belirtildi.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTININ SOKAĞA ÇIKMA İSTİSNALARININ DETAYLARI

Buna göre; 81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

Sokağa çıkmaları kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Bakanlık valiliklerden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72'nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararların alınmasını istedi.

VALİLİKLER VATANDAŞLARIN DIŞARI ÇIKMAMALARI İÇİN BİLGİLENDİRME YAPACAK

Bakanlık valiliklerden, özellikle 10 Mayıs Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dışarı çıkacağı için 11.00-15.00 saatleri arasında (diğer vatandaşlarımız ile risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmaları halinde oluşabilecek riski azaltmak adına) anılan grubun dışında kalan vatandaşların gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları için her türlü iletişim kanalı kullanılarak etkin bir bilgilendirme/kampanya yapılmasını talep etti.

Valiliklerden, 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlar ve 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşların, dışarı çıkabilecekleri tarih ve saat aralığı dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulamasının devam ettiği göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınması ve denetimlerin illerde yapılamasını istedi.

Söz konusu sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari işlem uygulanacak. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.02.2026
04:22
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan ve bariyerlere çarpan otomobil, takla atıp karşı şeride geçti. Kazada, sürücü ve yanındaki kişi ağır yaralandı.
22.02.2026
04:20
Baytemur`un Zazaca `Qêriya Bêveng` Kitabı Çıktı
Baytemur'un Zazaca 'Qêriya Bêveng' Kitabı Çıktı
Şair ve yazar İsmail Baytemur'un 'Qêriya Bêveng / Sessiz Çığlık' isimli Zazaca hikâye kitabı yayımlandı.
22.02.2026
04:19
Bingöl`e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Bingöl'e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Yeri ve kapasitesiyle uzun süredir kamuoyunda tartışılan Bingöl Şehir Stadyumu projesinde beklenen açıklama geldi. Vali Cahit Çelik, yeni stadyum için ödeneğin temin edildiğini ve ihale sürecine geçildiğini duyurdu.
22.02.2026
04:18
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan dolandırıcılık operasyonunda, 'Forex yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen 16 şüpheli tutuklandı. Mali incelemelerde yaklaşık 947 milyon TL'lik para trafiği tespit edildi.
22.02.2026
04:16
Bingöl Umut Kervanı`ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
22.02.2026
04:15
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöl'den Elazığ'a giden ve 112'yi arayarak kaybolduğunu bildiren epilepsi hastası 57 yaşındaki vatandaş, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın