KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

51 projeye 5 milyon tl

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan 51 projeye 5 milyon TL destek verildiğini bildirdi.

51 projeye 5 milyon tl
26 EKİM 2010 SALI 09:06
0
2160
0
AA aa

Devlet Bakanı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığına bağlı olan Devlet Planlama Teşkilatı'ndan çıkan SODES projeleri hakkında geniş bilgiler verdi. "Kabul edilen projelerin tamamının ince bir titizikle incelendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, SODES projelerinin değerlendirilme sürecine ilişkin bilgilendirme notunda, 2010 Yılı SODES proje teklifleri ilgili kuruluşlar tarafından SODES Bilgi İşlem Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla hazırlanmış ve üç aşamalı bir değerlendirme sürecine tabi tutulmuştur. Projeler ilk olarak ilgili ilin Valiliği bünyesinde oluşturulan proje koordinasyon birimi tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan bu değerlendirmede ilgili projelerin SODES kapsamına girip girmediği, projenin ilin ihtiyaçlarına karşılık verip vermediği, ildeki proje tekliflerindeki mükerrerliklerin azaltılması, projenin sürdürülebilirliği, projenin amacı, projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, ilgili kuruluşun en az bir yıl önce kurulmuş olması, benzer proje tecrübelerindeki başarı düzeyleri ve projede belirlenen faaliyetlerin gerekçede belirtilen sorunların çözümüne katkı sağlayabilme derecesi bakımlarından puanlanarak sıralanmıştır" dedi. 

Açıklamasında projeleri tek tek açıklayan Bakan Yılmaz, "Proje koordinasyon birimi tarafından yapılan değerlendirme neticesinde her bir ilden toplam 15 milyon TL tutarında proje teklif paketi Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) iletilmiştir. Bu kapsamda, Bingöl ilinden toplam tutarı 15.000.000 TL olan 101 adet proje teklifi DPT'ye gönderilmiştir. Bu projelerin 22'si sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait bulunmaktadır.


İkinci aşamada, DPT'ye iletilen projeler, maliyet etkinliği, sürdürülebilirliği, projenin temel faaliyetleri, projenin hedef kitlesi, başvuru sahibi kuruluşun proje tecrübesi ve projedeki ortaklık durumu bakımlarından 2008 ve 2009 yıllarında uygulanan başarılı projeler dikkate alınarak hazırlanan puan cetveline göre sistem tarafından puanlanmıştır" diye konuştu.

"Üçüncü aşamada ise projeler, proje değerlendirme, proje yürütme ve sosyal gelişme alanlarında tecrübe sahibi bağımsız dış uzmanlar tarafından, iller arasında önceliklendirmenin yapılması ve daha nitelikli projelerin desteklenmesi amacıyla, projenin SODES'in amaçlarına uygunluğu, projenin iç tutarlılığı, projenin hedef gruplar üzerindeki etkisi bakımlarından değerlendirilmiştir" diyen Bakan Yılmaz, "Projeleri değerlendiren uzmanların ilgili bölge dışından olmasına dikkat edilmiştir. Her proje iki uzman tarafından değerlendirilmiş, bu değerlendirmeler arasında önemli puan farklarının olması durumunda proje teklifi üçüncü bir uzman tarafından değerlendirilmiştir.


Yapılan bu üç aşamalı değerlendirme sonucunda, ilgili projelerin her aşamada almış olduğu puanlar toplanarak projelerin toplam puanları belirlenmiş ve projeler buna göre sıralanmıştır. Ayrılan toplam bütçe çerçevesinde proje teklifleri puanlarına göre sıralanarak desteklenmesi uygun bulunanlar belirlenmiştir. Bu çerçevede, Bingöl ilinde toplam tutarı 5.223.000 TL olan 51 adet projenin desteklenmesi uygun bulunmuş olup bunların 12'si sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına aittir. Söz konusu 12 projenin toplam tutarı 1.613.724 TL kadardır" diye ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın