KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

48 saat kala diplomasi hızlandı

Tahran yönetimine tüm nükleer faaliyetlerini durdurması ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapması için BM Güvenlik Konseyi'nce verilen sürenin bitimine 48 saat kala, diplomatik girişimler hız kazandı.

48 saat kala diplomasi hızlandı
26 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA 18:07
0
1930
0
AA aa
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) nükleer güvenlik konularından sorumlu başkan yardımcısı Ollie Heinonnen'in Tahran'a bugün yapması planlanan resmi ziyaretin son dakikada iptal edilmesi üzerine, Tahran yönetimi üst düzey bir heyeti Viyana'ya gönderdi.

Viyana'ya bugün gelen ve UAEK yöneticileriyle görüşmeleri planlanan İran heyetinde Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Gulamrıza Agazade, Yüksek Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Cevad Vaidi ile İran'ın UAEK nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye'nin yer aldığı öğrenildi.


UAEK'nın Viyana'daki merkezinde basına kapalı yapılacak görüşmede, İran'ın nükleer programındaki son gelişmeler, BM Güvenlik Konseyi'nin başta uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin durdurulması olmak üzere, İran yönetiminin UAEK ile şeffaf işbirliği yapması, AB'nin üç büyükleri Almanya, Fransa ve İngiltere ile İran arasında kesilen görüşmelerin yeniden başlaması gibi konuların ele alınacağı belirtiliyor.


İran'ın bugünkü görüşmede masaya getireceği yeni önerilerin ''çok önemli olduğuna'' işaret eden diplomatik bir kaynak, ''İran'ın uluslararası kamuoyunu ikna edici yeni öneriler getirmemesi halinde, BM Güvenlik Konseyi'nin verdiği sürenin 28 Nisan'da sona ermesinin ardından planlanan yaptırımların uygulamaya konulacağını'' bildirdi.


BM Güvenlik Konseyi'nin uygulamayı planladığı yaptırımlar arasında, İran'ın yurt dışındaki hesaplarının dondurulması, İranlı üst düzey yönetici ve diplomatlarına seyahat kısıtlaması getirilmesi ve İran ile ABD ve AB ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerin kesilmesi gibi konular bulunuyor.

UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin, son Tahran ziyareti ile UAEK denetçilerinin İran'daki nükleer tesislerde yaptıkları araştırma sonuçlarını içeren bir raporu yarın akşam, UAEK üyesi tüm ülkelerin Viyana'daki heyet başkanlarına dağıtacağı bildirildi.


El Baradei'nin İran'ın nükleer programına ilişkin raporunun hazır olduğunu belirten diplomatik bir kaynak, İran heyeti ile UAEK yönetimi arasında bugün yapılacak görüşmenin sonucunun da rapora yansıtılması için bekletildiğini belirtti.


Bu arada, Viyana'ya bugün gelen İran heyetinin UAEK Başkanı El Baradei ile de bir görüşme yapacağı yolundaki haberler ise UAEK yetkililerince doğrulanmadı.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın