KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

47 sanık sandık başında yakalandı

Tokat'ta, çeşitli suçlardan aranan 47 kişi, oy kullanmak için sandık başına gittiklerinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

47 sanık sandık başında yakalandı
22 TEMMUZ 2007 PAZAR 18:42
0
1128
0
AA aa
23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy verme işlemleri devam ederken, Tokat'ta, çeşitli suçlardan aranan 47 kişi, oy kullanmak için sandık başına gittiklerinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan haklarında yakalama emri bulunan bazı kişilerin oy kullandığı yerleri önceden belirledi. Bu kişilerin oy kullanacağı okullarda önlem alan polisler, haklarında yakalama emri bulunan 47 kişiyi oy verme işlemlerinin ardından gözaltına aldı.

-SAKARYA-

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşlılığı nedeniyle 3. kattaki oy verme yerine çıkamayan bir kadına bina dışında oy kullandıran sandık başkanı, görevden alındı. Alınan bilgiye göre, Hendek Lisesinde oy kullanmaya gelen ve yaşlılığı nedeniyle yürüyemeyen, adı belirlenemeyen kadın, oy vereceği 1016 numaralı sandığın bulunduğu 3. kata çıkamadı.

Bunun üzerine, sandık kurulu başkanı A.T, oy verme işlemini, yaşlı kadının beklediği otomobilin içinde gerçekleştirdi. Zarf mühür ve oy pusulasını kadının yanına getirerek, işlemlerini burada tamamlatan A.T, oy verme işlemini bu şekilde tamamladı. Sandık kurullarında inceleme yapan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necmi Mengi durumu öğrenince, tutanakla A.T'yi görevinden aldı. A.T'nin yerine bir başka üyeyi görevlendirdi.

-İZMİR-

İzmir'in Urla ilçesinde, seçim sonuçlarının Urla Hükümet Konağı bahçesine kurulan ekrandan izlenebileceği bildirildi. Urla İlçe Seçim Müdürlüğü ve Urla Belediyesi işbirliği ile Hükümet Konağı bahçesine kurulan gölgelik altındaki perdeye seçim sonuçları projektörle yansıtılacak, kurulacak ses sitemiyle de sandık başkanlarının açıkladığı oy oranlarının, dışarıda bekleyen vatandaşın da duyabileceği belirtildi.

İlçe Seçim Müdürü Eşref Sosyal, bu sistemle içerideki karışıklığın azalacağı ve böylelikle sonuçlara daha hızlı ve doğru ulaşabileceğini ifade etti. Urla Belediyesi yetkilileri de, bölgeye akşam saatlerinde vatandaşların sonuçları oturarak izlemesi amacıyla oturma düzeni sağlanacağını ifade ettiler.

-AYDIN-

Aydın'da, yaşlı ve yatalak kadın, komşularının yardımıyla oturtulduğu sandalyeyle sandık başına götürülerek oy verdi. Orta Mahalle'de yaşayan 79 yaşındaki Ayşe Nişancıoğlu, komşularının yardımıyla sandalyeye oturtularak minibüsle Aydın Efeler İlköğretim Okuluna getirildi.

Oy kullanacağı 1278 nolu sandığın okul binasının ikinci katında olması ve sandık görevlilerinin yasak olduğu için okulun girişine gelmemesi üzerine, Ayşe Nişancıoğlu, vatandaşlar tarafından oy kullanacağı sandığa sandalyeyle taşındı.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın