KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

43 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı son bir hafta içerisinde yürütülen operasyonlarda, 4'ü sözde üst düzey toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

43 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
09 NİSAN 2018 PAZARTESİ 23:50
2
1983
0
AA aa

Ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında; son 1 haftada yurt içinde aralarında İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde; kırmızı kategoride Garzan Kemal kod adlı Medeni Sayılgan, yeşil kategoride Demhat Cilo kod adlı Eyüp Çelik, gri kategoride Soro Amet  kod adlı Mehmet Rehber Çetin, Harun Munzur  kod adlı Maşallah Malazgirt adlı teröristlerin aralarında bulunduğu 4'ü sözde üst düzey toplam 43 (25 ölü, 8 sağ, 10 teslim) terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar neticesinde; 10 ilde (Şırnak-25, Bitlis-7, Diyarbakır-7, Hakkari-6, Muş-1, Mardin-1, Siirt-1, Tunceli-3, Van-9, Bingöl-1) 61 sığınak /barınak / mağara kullanılamaz hale getirildi. 40'ı ağır ve uzun namlulu  toplam 47 silah, 1,5 ton patlayıcı yapımında kullanılan madde, 43 adet el bombası, 18 bin 480 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi ve 49 adet el yapımı patlayıcı/mayın imha edildi.

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 683 operasyonda; 2 bin 677 kilogram Esrar, 726 kilogram eroin, 46 kilogram kokain, 0,3 kilogram sentetik kannabinoid, 2 kilogram metamfetamin, 250 bin 228 adet uyuşturucu Hap, 6 bin 911 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca; 486 bin 746 adet kaçak sigara, 57 bin 965 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 601 kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik; okul çevreleri, parklar ve gençlerimizin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 441 şüpheli gözaltına alındı. 60 kilogram esrar, 1,8 kilogram eroin,1,1 kilogram kokain, 0,3 kilogram sentetik kannabinoid, 1,5 kilogram metamfetamin, 9 bin 260 adet uyuşturucu hap, 66 kök kenevir ve 27 tabanca/tüfek ele geçirildi.

337 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 154 kişi hakkında yasal işlem yapıldı

Genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ve terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi ve vatandaşların huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla 4-5 Nisan 2018 tarihleri arasında 26 ilde eş zamanlı olarak; 600 unsur ve 2 bin 605 personelin katılımıyla, 2 bin 959 hassas noktada “Günübirlik Kiralık Ev Uygulaması-1” uygulaması yapıldı. Uygulama sonucunda; 166 eve işlem yapılarak 645 bin 530 TL idari para cezası uygulandı.

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 337 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 154 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

360'ı denizlerde olmak üzere toplam 13 bin 502 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 167 organizatör yakalanarak gözaltına alındı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın