KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mart 2026 Pazar
°C

42 ilden köylerine gelen çocuklar, şenlikte doyasıya eğlendi

Türkiye'nin 42 farklı şehrinden Bingöl'ün Gülpınar köyüne aileleri ile birlikte gelen çocuklar, köy derneği tarafından düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

42 ilden köylerine gelen çocuklar, şenlikte doyasıya eğlendi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:07
5
2239
2
AA aa

Bingöl merkeze yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Gülpınar köyüne, başta Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul, Çorum, Samsun, Ankara gibi şehirlerinde yaşayan aileler, yaz tatilini geçirmek için baba ocağı köylerine geldi. Yaz aylarında nüfusunun 100'ü aştığı kış köyde, Lotan-Der tarafından çocuklar için mini bir şenlik düzenlendi. Özellikle pandemi döneminde yaşadıkları büyükşehirlerde sıkılan çocuklar, düzenlenen şenlikte oyunlar oynayarak hem akranlarıyla kaynaştı hem de doyasıya eğlendi. Köyün önde gelen ailelerinde maddi ve manevi destek verdiği şenlikte çocuklar, çuval yarışı, halat çekme, basket atışı, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak pandeminin stresini üzerlerinden attı.

Şenliğin amacına değinen ve organizasyonu düzenleyen Lotan-Der Başkanı Mahmut Altunhan, “42 farklı şehirden gelen ve pandemiden etkilenen çocuklarımız, yaz döneminde özellikle burada bir sosyal etkinlikle tanışma, kaynaşma ve oyunlarla beraber kendilerine geldi. Sosyal gelişimlere destek olmak için bir etkinlik yaptık. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Az da olsa onların neşelerine katkı sağlayabilmişsek ne mutlu bize. Köyün ileri gelenleri de bu noktada bizlere destek ve sponsor oldular. Etkinliklerin sonunda ödüller verdiler. Farklı oyunlarla kaynaşmaya vesile olsun diye böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklar mutlu oldu, gözlerinde sevinçlerini gördük ve bu bizim için yeterliydi. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Samsun'dan geldiklerini ve şenlikte doyasıya eğlenen Zeynep Naz Karaca, “Samsun'dan ailece köye geldik. Dernek bize yarışma düzenledi, bizleri eğlendirdi. Halat çekme oynadık, çuval yarışı oynadık, bayağı oyunlar oynadık. Bizlere ödüller verdiler. Bizleri çok eğlendirdiler, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Kayseri'de pandemiden dolayı çok sıkıldığını belirten Sude Atalay ise, “Kayseri'den geliyorum. Pandemiden dolayı Kayseri'de çok sıkılıyordum, hiç dışarı çıkamıyorduk. Burada çok eğleniyoruz. Burada kuzenlerimiz ve arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz. Bugün çok güzel şeyler yaptık, çok eğlendik. Çok eğlenceliydi” şeklinde konuştu.

Yarışmalar sonunda köy derneği tarafından yaptırılan plaketler çocuklara verilirken, yarışmada dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84637)
04 Ağustos 2021 Çarşamba 17:21
Tebrikler Mahmut hocam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84628)
03 Ağustos 2021 Salı 23:17
Reklam kokan hareketler bunlar
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova`da Trafik Cezası Tartışması!
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen 180 Bin TL'lik rekor trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA`ya personel alımı başvuruları başladı
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın