KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2025 Salı
°C

40 mezundan 5'i liseye

Merkez Sudüğünü Köyü İlköğretim Okulu'ndan 2007-2008 eğitim öğretim yılında mezun olan 40 öğrenciden sadece 5'i liseye kayıt yaptırdı. Sadece liseye 5 öğrencinin kayıt yaptırması eğitimdeki acı tablomuzu bir kez daha gözler önüne serdi.

40 mezundan 5`i liseye
08 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 16:13
0
1099
0
AA aa
Birçok yerde kız çocukların okula gönderilmesi için kampanyalar düzenleniyor, çocukların okula gönderilmesi sağlanıyor. Bir yandan kampanyalar sürerken, diğer yandan ilköğretimi bitirip liseye devam edemeyen öğrencilerin olması, eğitim alanında neden başarısız olduğumuzu ortaya koyuyor. Kalkınmanın da en temel öğelerinden birinin eğitim olduğu düşünüldüğünde, gelişmişlik oranı bakımından da hep diplerde yer aldığımızın da açık göstergesidir.

Köy okullarında ilköğretimi bitiren çocukların çoğu, barınma ve diğer masrafları karşlayacak parası olmadığı için liseye kayıt yaptıramıyor. Çocuklar İlköğretimi bitirdikten sonra okula gidemiyor. Bazı öğrenciler maddi imkânsızlıklar nedeniyle liseye gidemezken bazılarının da aileleri tarafından izin verilmiyor. Sadece Sudüğünü Köyü'nde mezun olan 40 öğreciden 5'nin liseye kayıt yaptırması akıllara durgunluk veriyor. Bingöl genelinde özellikle köy okullarından mezun olan diğer öğrencilerin tamamı düşünüldüğünde, bu sayı akılları donduracak boyuta artacak gibi görünüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, gazetemize yaptığı açıklamada, köy okullarında mezun olan öğrencilerin okuması için her türlü imkanı sunacaklarını belirterek, “Köy ve ilçelerimizde barınma ve diğer sorunlar nedeniyle okuyamayan ne kadar öğrenci varsa yer verebiliriz” dedi.

ORTA ÖĞRETİM ZORUNLU DEĞİL

Bingöl'de bulunan yurtlarda özellikle kız öğrencilerin barınması sorunun olmadığını ifade eden Hansu, şunları söyledi:

“Kız öğrencilerimizi barındırma sorunumuz yok. Kız öğrenci yurtlarımızda kapasite boşluğu var. İlköğretim zorunlu olduğu için ilköğretime başlayacakları zorla okula getirebiliriz ama ortaöğretimde böyle bir durum olmadığı için kimseyi zorla okula getiremiyoruz. Yerlerimiz hazır, yurtlarımız tam kapasite hizmete hazır”

Sudüğünü Köyü sakinleri ise yetkililere çocuklarının okuyabilmesi iiçn yardımcı olmasını istediler. Köy sakinleri, “Buradan seslenmek istiyorum. Kızların eğitimine daha rahat devam edebilmesi için köyde bir lise açılsın. Devlet 'Haydi Kızlar Okula', 'Baba bizi Okula Gönder' gibi kampanyalar başlatıyor. Biz kızlarımızı okula gönderiyoruz. Köyde kızlar ilköğretim okulunu bitirdikten sonra liseye gidemiyor” diye dert yandılar.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2025
22:43
Bingöl`ün Genç İlçesi`nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şap karantinası
Bingöl'ün Genç ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi. İlçedeki veteriner hekim kontrolündeki kesimler hariç tüm hayvan hareketlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi.
03.02.2025
22:42
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03.02.2025
22:41
Bingöl`de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de gübre bayileri ve üreticileri denetlendi
Bingöl'de ekipler tarafından gübre bayileri ve üreticileri denetlendi.
03.02.2025
22:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Aile hekimleri de randevu sistemine alındı
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık sistemindeki yeni uygulamayla aile hekimlerinin de randevu sistemine alındığını belirtti.
03.02.2025
22:38
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
Kuzey ilçelerin ulaşım sorununa dikkat çekti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na iki ayrı önerge veren Bingöl Milletvekili Hülakü; 'Bingöl'ün kuzey ilçeleri, yıllardır merkezi yönetim tarafından ihmal edilmekte, hizmet götürme yükümlülüğü göz ardı edilmektedir' dedi.
03.02.2025
01:44
Bingöl`de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de sürücüler en çok neden ceza yiyor?
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada kurallara uymayan 158 araç veya sürücüye ceza kesildi. Sürücülerin en çok ceza yediği ihlaller ise şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın