KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ocak 2026 Cumartesi
°C

4 ayda 535 tl ödendi

Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahibi olan vatandaşlara, 4 ayın sonunda sadece 535 TL ödendi.

4 ayda 535 tl ödendi
27 NİSAN 2021 SALI 15:48
23
6323
9
AA aa

Kültür Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan hak sahipleri, Bingöl Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mağdur ediliyor. İlk sözleşmeye göre evleri küçültülerek, borç yükü arttırılan hak sahipleri, düzenli kira alamadıkları gibi kira ödemelerini hala 2017 yılı fiyatlarına göre alıyor. Hak sahipleri, son 4 aylık dönemde ise sadece 535 TL ödeme aldı.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Bingöl Kültür Mahallesindeki 151 dönümlük alan, 2011 yılında Bingöl Belediyesi Meclisi kararıyla kentsel dönüşüm kapsamında alındı.

2016 yılında Bingöl Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm alanında evleri bulunan vatandaşlara tebligat gönderilerek evlerinin boşaltılması istendi. Hak sahipleri, yeni konutların yapılacağı umuduyla evlerini boşalttı, 2017 yılı ilkbaharında da hak sahiplerinin konutları yıkıldı. Aynı yıl vatandaşlara, yıkılan evleri karşılığında bizzat belediye tarafından hazırlanan sözleşmeler imzalatıldı. Sözleşme imzalayan hak sahipleri ile yıkılan her bir daire için 155 m²'lik evler için sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde 2017 yılında konut yapımlarına başlanması gerekiyordu ancak başlanmadı. Sonrasında Bingöl Belediyesi tarafından konutların ihaleleri 5 etap halinde yapılarak yüklenici firmalara yer teslimi yapıldı. 15 Ekim 2018 tarihinde Kültür Mahallesinde AKP milletvekilleri, Bingöl Valisi, dönemin belediye başkanının da katıldığı törende, kurbanlar kesilerek konutların temeli atıldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı değişince temeli atılan konut inşaatları da durdu.

Bu süre zarfında hak sahiplerine 3 ayda bir kiralar ödendi ancak bu kiralar da eksik yatırıldı. Konut yapımları, belediye yönetimlerinin uygulamaları nedeniyle gecikirken, vatandaşlar mağdur oldu.

TOKİ'YE DEVREDİLDİ

Belediye yönetimi, konutları yapamayacağını belirterek işi TOKİ'ye devretti. TOKİ tarafından yeni konutların ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Konutların yapımı için alanda gerekli hazırlıkları yapan yüklenici firma, konutların yapılacağı alanda kazı çalışmalarına başladı.

4 AYDA 535 TL ÖDENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bingöl Belediyesi tarafından 3 ayda bir hak sahiplerine ödenen kiralarda sık sık sorunlar yaşanıyor. En son ocak ayı başında hak sahiplerine 3 aylık kiralar ödendi. Nisan ayı başında yeni kiralarını alacaklarının umuduyla bekleyen hak sahipleri bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.

3 aylık kiraların yatırılacağını bekleyen vatandaşların hesaplarına 4 ayın sonunda sadece 535 TL yatırıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82810)
29 Nisan 2021 Perşembe 15:50
Olsun yine oyumuzu verecegiz, canlari sagolsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82797)
28 Nisan 2021 Çarşamba 23:23
yazıklar olsun bu ev sahiplerini magdur ettiniz evlerini yapmayıp şimdide 2017 halen aynı ödenen kiralarda göz diktiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82792)
28 Nisan 2021 Çarşamba 19:38
Çoook güzel oldu bize yüz bin defa müstahak bizim gibi eşek oldukça semer vuran çok olur 4 ay kira ödenmemiş üstü üstüne halen 535 tl olan kira oda bir aylık halen evlerin daire planı ortada yok biz böyle sustukça semer vuran çoook olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82784)
28 Nisan 2021 Çarşamba 10:28
Belediye paraları faze yatırmış işletiyo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82780)
28 Nisan 2021 Çarşamba 09:10
Belediyen bu konu hakinda aciklama bekliyorm hak sahibi olarak elazig da hak sahiplerine evler bir yilda teslim ediliyo bizde alti yilda yeni temel kaziliyo Allah var bingöl le iii hi met ediliyor!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82774)
28 Nisan 2021 Çarşamba 03:03
Abi para yok ne yapalım??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82765)
27 Nisan 2021 Salı 20:53
Kiralarımızı ödüyemiyoruz ev sahibimi görmemek için kendimi arabanın arkasına sakladım utancımdan boğazım düğümlendi Sesimizi cumhurbaşkanına iletecek bir vicdanlı yoğmu bizi yıllardır sömürüyorlar birçoğumuz pandemiden dolayı zaten işsisiz bide üstüne belediye 4aydır kiramızı vermiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82764)
27 Nisan 2021 Salı 20:52
Hak sahipleri tepkisini koymazsa, milleti salak yerine koymaya devam eder bunlar. Siz sustukça onlar daha çok yiyecek hakkınızı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82757)
27 Nisan 2021 Salı 19:43
AKP utansın bu milletin mealine girenler utansin
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın