KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

350 öğrenciden 222'si yerleşti

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 350 kişiden 222 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde etti.

350 öğrenciden 222`si yerleşti
13 AĞUSTOS 2010 CUMA 08:56
0
2202
0
AA aa
2009 yılı içerisinde devralınan Gençlik Merkezi'nde bin 250 öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Bingöl Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor. Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 350 kişiden 222 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde etti.
 

SBS'de elde edilen bu başarının Okuma Salonlarındaki düzenli ve gayretli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Okuma Salonunda SBS'ye giren her yüz öğrenciden 64'ü sınavı kazanmış durumda. Yüzde 64'lük bir başarımız var. Okuma Salonlarımız Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 350 kişiden 222 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler. 8. sınıfta 55 öğrencimiz 400 ve üzeri puan, 7.sınıflarda 90 öğrencimiz 400 ve üzeri puan ve 6. sınıflarda ise 50 öğrencimiz 400 ve üzeri puan alarak büyük bir başarı sağladılar” dedi.
 

Atalay, “Bunun yanı sıra öğrencilerimizden 5 kişi Özel  Okulları burslu olarak kazandı.  12 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, 95 kişi Anadolu Lisesi, 25 kişi Sağlık Meslek Lisesi, 35 kişi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 50 kişi de çeşitli meslek liselerini kazandı. 7. ve 8. sınıflardan 450 ve üzeri puan alan 25 öğrencimiz var” dedi.

 

Amaçlarının eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay, öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

 

Okuma Salonu'nda gençlere yönelik yapılan çalışmaları aktaran Atalay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu başarılarımızın arkasında öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin programlı çalışmaları var.

Gençlerimize yönelik moral, motivasyon seminerleri, 2. dönemde haftalık 1 deneme sınavı, Şubat tatil programı, yıl sonu hızlandırılmış ders çalışma programı, yıl içerisinde çeşitli piknik ve geziler yapılmıştır.
 
Bu gezilerde gençlerimiz Çanakkale, Kayseri, Bursa illerini gezerek moral kazandılar. Sınava bir ay kala her gün deneme sınavı ve çözümleri yapılarak sınava hazır hale getirildiler” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın