KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

33 öğrenci 33 şehit askerin anıtını ziyaret etti

Gençlik Haftası nedeniyle Muş'tan Bingöl'e gelen 33 üniversite öğrencisi,  33 şehit askerin anısına Anıt Tepe'de yapılan şehitlik anıtını ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette, öğrenciler anıt defterine bir de not düştüler

33 öğrenci 33 şehit askerin anıtını ziyaret etti
19 MAYIS 2008 PAZARTESİ 10:02
0
2974
0
AA aa
Muş Genç Birikim Derneği (GENÇBİRDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce'nin öncülüğünde 33 üniversite öğrencisi, gençlik haftası etkilikleri kapsamında Bingöl'de 24 Mayıs 1993 tarihinde şehit edilen 33 Mehmetçiğin Anıt Tepe'deki temsili mezarlarını ziyaret ettiler.
Sivil ve silahsız bir şekilde birliklerine giderken, Elazığ-Bingöl karayolunun Bilaloğlu Mevkii'nde PKK'lılar tarafından otobüsten indirilerek kurşuna dizilen 33 şehidin anısına şehit edildikleri yerde yapılan Anıtmezarı ziyaret eden 33 üniversite öğrencisi duygulu anlar yaşadı.
'Anıttepe' ismi verilen yerde Türk Bayrağı şeklinde yapılan anıt ve şehit askeri simgeleyen 33 metre uzunluğundaki göndere çekilen dev Türk Bayrağı altında yatan 33 Mehmetçiğin temsili mezarlarını ziyaret eden öğrenciler hilal içinde bulunan anıt mezarları tek tek dolaştılar.
 Gençlik haftası nedeniyle Muş'tan Bingöl'e gelen öğrenciler Anıt tepede yatan 33 şehidin anısına açılan deftere "Sizleri asla unutmadık, unutmayacağız da. Aynı şekilde ailelerinizi de hiç bir zaman unutmayacağız. Bizim bir sloganımız var ve biz bunu her zaman söylüyoruz ..,şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde duygularını yazdılar.
“Şemdin Sakık'ın Muşlu olmasından utanç duyduk”
 Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce "Bu olay ilk olduğunda benim annemde bir feryat kopmuştu, ‘eyvah evime ateş düştü' diye. O günü hiç unutamıyorum. O Olay, zihinlerimizde çok ciddi bir şekilde yer aldı. Bizler, özelikle bu olaya önderlik yapan Şemdin Sakık'ın Muşlu olmasından dolayı utanç yaşadık. Bugün buraya gençlerimizle birlikte şehitlerimizi anmak için geldik” dedi.
‘Gençlik haftası dolayısıyla buradayız. Gençlerimize de teşekkür ediyorum' diyen Yüce: “Biz buraya geleceğimizi söylediğimiz zaman nerdeyse bütün gençler ‘biz de geleceğiz' dediler ama biz bunu anlamlı kılmak için 33 gencimizi getirdik. Bugün 33 genç geldi ama inanıyoruz ki yarın 330 olur 3 bin 300 de olur. Bu gençler hep gelecek burayı sürekli ziyaret edeceklerdir” diye konuştu.
Şehitliği gezen örenciler topluca anıt önünde hatıra fotoğrafı çekerek Bingöl'den ayrıldılar.
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın