KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

3 projeden 2'si solhan'ın

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl’ün kabul edilen 3 projeden 2’sini Solhan ilçesi kaptı.

3 projeden 2`si solhan`ın
04 EKİM 2011 SALI 21:09
0
3962
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl'ün 3 projesinden 2'si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

TURİZMİN ANAHTARI YÜZEN ADA

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Adanın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Coşkun, “ Bu çalışmalar sonucunda adaların bulunduğu alanın modern bir görünüme kavuşacağını ve tesis kalitesinin artacağını turizm sektörünün geliştiği ve turist profilinin giderek çeşitlendiği ülkemizde doğal kaynakların değerlendirilmesi kapsamında gerekli tanıtım faaliyetleri ile Yüzen Ada Bingöl turizminin gözdesi olarak ülke turizmine kazandırılacaktır. İlimizin 1. Derece turizm mekânlarından birisi Yüzen Adamızdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu doğa harikasını ziyaret etmektedir. Büyük bir heyecanla buraya gelen ziyaretçiler alt yapı ve üst yapı ile çevre düzenlemesi eksikliklerinden dolayı maalesef umdukları ile karşılaşamamaktadırlar. Bütün bu eksikliklerin farkında olan Solhan Kaymakamlığı Dünya da sayılı bulunan Yüzen Adaların gerekli tanıtımını yapmak ve ada da üst yapı ile peyzaj çalışmaları kapsamında; Ada etrafının ahşap çit ile çevrilmesi, Mevcut tesisin genişletilerek tadilatının yapılması ve gelen ziyaretçilerin yemek, dinlenme ve eğlenme ortamlarının yaratılması, Seyir terasları oluşturulması, Yürüyüş parkuru yapımı, Ahşap Köprü yapımı, Kamelyaların alımı ve montajı, Güneş enerjisi kullanılarak çevre aydınlatılmasının yapılması, Çocuk oyun grubu montajı, Rehber görevlendirilmesi, Yüzen Ada Festivalinin yapılması ve bu Festivallerin sürekli hale getirilmesi, Araç parkı yapımı vb. çalışmaları yapılacak” dedi.  

BİR PROJE DE SOLHAN EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, “Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın