KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

3 projeden 2'si solhan'ın

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl’ün kabul edilen 3 projeden 2’sini Solhan ilçesi kaptı.

3 projeden 2`si solhan`ın
04 EKİM 2011 SALI 21:09
0
4047
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl'ün 3 projesinden 2'si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

TURİZMİN ANAHTARI YÜZEN ADA

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Adanın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Coşkun, “ Bu çalışmalar sonucunda adaların bulunduğu alanın modern bir görünüme kavuşacağını ve tesis kalitesinin artacağını turizm sektörünün geliştiği ve turist profilinin giderek çeşitlendiği ülkemizde doğal kaynakların değerlendirilmesi kapsamında gerekli tanıtım faaliyetleri ile Yüzen Ada Bingöl turizminin gözdesi olarak ülke turizmine kazandırılacaktır. İlimizin 1. Derece turizm mekânlarından birisi Yüzen Adamızdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu doğa harikasını ziyaret etmektedir. Büyük bir heyecanla buraya gelen ziyaretçiler alt yapı ve üst yapı ile çevre düzenlemesi eksikliklerinden dolayı maalesef umdukları ile karşılaşamamaktadırlar. Bütün bu eksikliklerin farkında olan Solhan Kaymakamlığı Dünya da sayılı bulunan Yüzen Adaların gerekli tanıtımını yapmak ve ada da üst yapı ile peyzaj çalışmaları kapsamında; Ada etrafının ahşap çit ile çevrilmesi, Mevcut tesisin genişletilerek tadilatının yapılması ve gelen ziyaretçilerin yemek, dinlenme ve eğlenme ortamlarının yaratılması, Seyir terasları oluşturulması, Yürüyüş parkuru yapımı, Ahşap Köprü yapımı, Kamelyaların alımı ve montajı, Güneş enerjisi kullanılarak çevre aydınlatılmasının yapılması, Çocuk oyun grubu montajı, Rehber görevlendirilmesi, Yüzen Ada Festivalinin yapılması ve bu Festivallerin sürekli hale getirilmesi, Araç parkı yapımı vb. çalışmaları yapılacak” dedi.  

BİR PROJE DE SOLHAN EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, “Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın