KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

3 projeden 2'si solhan'ın

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl’ün kabul edilen 3 projeden 2’sini Solhan ilçesi kaptı.

3 projeden 2`si solhan`ın
04 EKİM 2011 SALI 21:09
0
3729
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl'ün 3 projesinden 2'si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

TURİZMİN ANAHTARI YÜZEN ADA

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Adanın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Coşkun, “ Bu çalışmalar sonucunda adaların bulunduğu alanın modern bir görünüme kavuşacağını ve tesis kalitesinin artacağını turizm sektörünün geliştiği ve turist profilinin giderek çeşitlendiği ülkemizde doğal kaynakların değerlendirilmesi kapsamında gerekli tanıtım faaliyetleri ile Yüzen Ada Bingöl turizminin gözdesi olarak ülke turizmine kazandırılacaktır. İlimizin 1. Derece turizm mekânlarından birisi Yüzen Adamızdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu doğa harikasını ziyaret etmektedir. Büyük bir heyecanla buraya gelen ziyaretçiler alt yapı ve üst yapı ile çevre düzenlemesi eksikliklerinden dolayı maalesef umdukları ile karşılaşamamaktadırlar. Bütün bu eksikliklerin farkında olan Solhan Kaymakamlığı Dünya da sayılı bulunan Yüzen Adaların gerekli tanıtımını yapmak ve ada da üst yapı ile peyzaj çalışmaları kapsamında; Ada etrafının ahşap çit ile çevrilmesi, Mevcut tesisin genişletilerek tadilatının yapılması ve gelen ziyaretçilerin yemek, dinlenme ve eğlenme ortamlarının yaratılması, Seyir terasları oluşturulması, Yürüyüş parkuru yapımı, Ahşap Köprü yapımı, Kamelyaların alımı ve montajı, Güneş enerjisi kullanılarak çevre aydınlatılmasının yapılması, Çocuk oyun grubu montajı, Rehber görevlendirilmesi, Yüzen Ada Festivalinin yapılması ve bu Festivallerin sürekli hale getirilmesi, Araç parkı yapımı vb. çalışmaları yapılacak” dedi.  

BİR PROJE DE SOLHAN EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, “Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın