KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

3 projeden 2'si solhan'ın

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl’ün kabul edilen 3 projeden 2’sini Solhan ilçesi kaptı.

3 projeden 2`si solhan`ın
04 EKİM 2011 SALI 21:09
0
4257
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl'ün 3 projesinden 2'si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

TURİZMİN ANAHTARI YÜZEN ADA

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Adanın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Coşkun, “ Bu çalışmalar sonucunda adaların bulunduğu alanın modern bir görünüme kavuşacağını ve tesis kalitesinin artacağını turizm sektörünün geliştiği ve turist profilinin giderek çeşitlendiği ülkemizde doğal kaynakların değerlendirilmesi kapsamında gerekli tanıtım faaliyetleri ile Yüzen Ada Bingöl turizminin gözdesi olarak ülke turizmine kazandırılacaktır. İlimizin 1. Derece turizm mekânlarından birisi Yüzen Adamızdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu doğa harikasını ziyaret etmektedir. Büyük bir heyecanla buraya gelen ziyaretçiler alt yapı ve üst yapı ile çevre düzenlemesi eksikliklerinden dolayı maalesef umdukları ile karşılaşamamaktadırlar. Bütün bu eksikliklerin farkında olan Solhan Kaymakamlığı Dünya da sayılı bulunan Yüzen Adaların gerekli tanıtımını yapmak ve ada da üst yapı ile peyzaj çalışmaları kapsamında; Ada etrafının ahşap çit ile çevrilmesi, Mevcut tesisin genişletilerek tadilatının yapılması ve gelen ziyaretçilerin yemek, dinlenme ve eğlenme ortamlarının yaratılması, Seyir terasları oluşturulması, Yürüyüş parkuru yapımı, Ahşap Köprü yapımı, Kamelyaların alımı ve montajı, Güneş enerjisi kullanılarak çevre aydınlatılmasının yapılması, Çocuk oyun grubu montajı, Rehber görevlendirilmesi, Yüzen Ada Festivalinin yapılması ve bu Festivallerin sürekli hale getirilmesi, Araç parkı yapımı vb. çalışmaları yapılacak” dedi.  

BİR PROJE DE SOLHAN EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, “Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın