KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

3 projeden 2'si solhan'ın

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl’ün kabul edilen 3 projeden 2’sini Solhan ilçesi kaptı.

3 projeden 2`si solhan`ın
04 EKİM 2011 SALI 21:09
0
3876
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl'ün 3 projesinden 2'si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

TURİZMİN ANAHTARI YÜZEN ADA

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Adanın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Coşkun, “ Bu çalışmalar sonucunda adaların bulunduğu alanın modern bir görünüme kavuşacağını ve tesis kalitesinin artacağını turizm sektörünün geliştiği ve turist profilinin giderek çeşitlendiği ülkemizde doğal kaynakların değerlendirilmesi kapsamında gerekli tanıtım faaliyetleri ile Yüzen Ada Bingöl turizminin gözdesi olarak ülke turizmine kazandırılacaktır. İlimizin 1. Derece turizm mekânlarından birisi Yüzen Adamızdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu doğa harikasını ziyaret etmektedir. Büyük bir heyecanla buraya gelen ziyaretçiler alt yapı ve üst yapı ile çevre düzenlemesi eksikliklerinden dolayı maalesef umdukları ile karşılaşamamaktadırlar. Bütün bu eksikliklerin farkında olan Solhan Kaymakamlığı Dünya da sayılı bulunan Yüzen Adaların gerekli tanıtımını yapmak ve ada da üst yapı ile peyzaj çalışmaları kapsamında; Ada etrafının ahşap çit ile çevrilmesi, Mevcut tesisin genişletilerek tadilatının yapılması ve gelen ziyaretçilerin yemek, dinlenme ve eğlenme ortamlarının yaratılması, Seyir terasları oluşturulması, Yürüyüş parkuru yapımı, Ahşap Köprü yapımı, Kamelyaların alımı ve montajı, Güneş enerjisi kullanılarak çevre aydınlatılmasının yapılması, Çocuk oyun grubu montajı, Rehber görevlendirilmesi, Yüzen Ada Festivalinin yapılması ve bu Festivallerin sürekli hale getirilmesi, Araç parkı yapımı vb. çalışmaları yapılacak” dedi.  

BİR PROJE DE SOLHAN EĞİTİM DERNEĞİ'NDEN

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, “Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın