KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve Bingöl genelinde bu gayretleri gösteren 5 okuldan 2’si Solhan’dan olup bu okullara ‘Beyaz Bayrak Ödülü verildi. ‘Mavi Gök Yeşil Yaprak’ ödülü ise Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildi. 3 ödülün tamamı Solhan okullarına verildi.

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:09
0
3817
0
AA aa

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların "Beyaz Bayrak" ve "Sertifika" ile ödüllendirilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda Bingöl'deki okullarda yapılan denetimlerde 5 okula ‘Beyaz Bayrak Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı. Bu beş okuldan 2'si İlçemizdeki okullar seçildi. Beyaz Bayrak Ödülü almaya hak kazanan okullar; “Bingöl Anadolu Lisesi, M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Bal Peteği Anaokulu, Yenibaşak YİBO ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu” olarak ödül verilmesi kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla, 2010 yılında "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesi başlatıldı. "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesiyle, okullarda çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme ve işbirliği becerilerinin geliştirilmesi, okullarda rekabet ortamının oluşturulmasını sağlamak amaçlanıyor.

Bu ölçütlere göre Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl genelinde yapılan değerlendirme sonucunda 3 okul ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanırken bu okulların tamamın Solhan okulları oldu.

 ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanan okullar; “Solhan Yenibaşak YİBO, Solhan Arakonak İlköğretim Okulu ve Solhan YİBO” olarak belirlendi.

Projede, okullar, "Atıklar ve geri dönüşüm", "Okulun görünümü" ve "Kirliliği önleme tedbirleri ve çevre eğitimi" bakımından 3 kategoride değerlendiriliyor. Okullarda atıkların çöp kutularında düzenli olarak toplanıp toplanmadığı, okul binasının bakımı, öğrenciler için okul bahçesinde oyun parkının olup olmadığı, bahçede çöp kovasının bulunup bulunmadığı, bacaların periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, doğa gezilerinin düzenlenip düzenlenmediği, okulun çevre konulu bir proje hazırlayıp hazırlamadığı, okullarda kirliliği önleyici levhaların asılıp asılmadığı gibi hususlar inceleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın