KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve Bingöl genelinde bu gayretleri gösteren 5 okuldan 2’si Solhan’dan olup bu okullara ‘Beyaz Bayrak Ödülü verildi. ‘Mavi Gök Yeşil Yaprak’ ödülü ise Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildi. 3 ödülün tamamı Solhan okullarına verildi.

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:09
0
4282
0
AA aa

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların "Beyaz Bayrak" ve "Sertifika" ile ödüllendirilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda Bingöl'deki okullarda yapılan denetimlerde 5 okula ‘Beyaz Bayrak Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı. Bu beş okuldan 2'si İlçemizdeki okullar seçildi. Beyaz Bayrak Ödülü almaya hak kazanan okullar; “Bingöl Anadolu Lisesi, M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Bal Peteği Anaokulu, Yenibaşak YİBO ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu” olarak ödül verilmesi kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla, 2010 yılında "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesi başlatıldı. "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesiyle, okullarda çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme ve işbirliği becerilerinin geliştirilmesi, okullarda rekabet ortamının oluşturulmasını sağlamak amaçlanıyor.

Bu ölçütlere göre Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl genelinde yapılan değerlendirme sonucunda 3 okul ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanırken bu okulların tamamın Solhan okulları oldu.

 ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanan okullar; “Solhan Yenibaşak YİBO, Solhan Arakonak İlköğretim Okulu ve Solhan YİBO” olarak belirlendi.

Projede, okullar, "Atıklar ve geri dönüşüm", "Okulun görünümü" ve "Kirliliği önleme tedbirleri ve çevre eğitimi" bakımından 3 kategoride değerlendiriliyor. Okullarda atıkların çöp kutularında düzenli olarak toplanıp toplanmadığı, okul binasının bakımı, öğrenciler için okul bahçesinde oyun parkının olup olmadığı, bahçede çöp kovasının bulunup bulunmadığı, bacaların periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, doğa gezilerinin düzenlenip düzenlenmediği, okulun çevre konulu bir proje hazırlayıp hazırlamadığı, okullarda kirliliği önleyici levhaların asılıp asılmadığı gibi hususlar inceleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın