KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve Bingöl genelinde bu gayretleri gösteren 5 okuldan 2’si Solhan’dan olup bu okullara ‘Beyaz Bayrak Ödülü verildi. ‘Mavi Gök Yeşil Yaprak’ ödülü ise Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildi. 3 ödülün tamamı Solhan okullarına verildi.

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:09
0
3909
0
AA aa

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların "Beyaz Bayrak" ve "Sertifika" ile ödüllendirilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda Bingöl'deki okullarda yapılan denetimlerde 5 okula ‘Beyaz Bayrak Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı. Bu beş okuldan 2'si İlçemizdeki okullar seçildi. Beyaz Bayrak Ödülü almaya hak kazanan okullar; “Bingöl Anadolu Lisesi, M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Bal Peteği Anaokulu, Yenibaşak YİBO ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu” olarak ödül verilmesi kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla, 2010 yılında "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesi başlatıldı. "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesiyle, okullarda çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme ve işbirliği becerilerinin geliştirilmesi, okullarda rekabet ortamının oluşturulmasını sağlamak amaçlanıyor.

Bu ölçütlere göre Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl genelinde yapılan değerlendirme sonucunda 3 okul ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanırken bu okulların tamamın Solhan okulları oldu.

 ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanan okullar; “Solhan Yenibaşak YİBO, Solhan Arakonak İlköğretim Okulu ve Solhan YİBO” olarak belirlendi.

Projede, okullar, "Atıklar ve geri dönüşüm", "Okulun görünümü" ve "Kirliliği önleme tedbirleri ve çevre eğitimi" bakımından 3 kategoride değerlendiriliyor. Okullarda atıkların çöp kutularında düzenli olarak toplanıp toplanmadığı, okul binasının bakımı, öğrenciler için okul bahçesinde oyun parkının olup olmadığı, bahçede çöp kovasının bulunup bulunmadığı, bacaların periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, doğa gezilerinin düzenlenip düzenlenmediği, okulun çevre konulu bir proje hazırlayıp hazırlamadığı, okullarda kirliliği önleyici levhaların asılıp asılmadığı gibi hususlar inceleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın