Bingöl'de etkili olan kar ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi aşarken, hava sıcaklıkları geceleri eksi 18 dereceye kadar indi. Hayatın adeta felç olduğu kırsal kesimde fenalaşan hastaların imdadına İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) koştu.
3 HASTA KURTARILDI
Önceki gün yoğun tipiden dolayı Solhan yolunda bir çocuk ile kadının araçta, bir diyaliz hastasının da Yukarı Çavuşlar köyünde mahsur kaldığı ihbarını alan UMKE, hazırlıklarını tamamlayarak paletli ambulansla yola çıktı.
Yoğun tipiden dolayı ilerlemekte zorluk çeken ekipler, zaman zaman yolda mahsur kaldı. Güçlükle araçta mahsur kalan hastalara ulaşan ekipler, hastaları Solhan Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.
Daha sonra Yukarı Çavuşlar köyündeki 58 yaşındaki diyaliz hastası Lütfiye Kenç için çalışma başlatan UMKE ekipleri, yer yer 2 metreye ulaşan yolun İl Özel İdaresine ait iş makinesiyle açılmasının ardından köye ulaşabildi.