KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2026 Pazar
°C

28 Şubat mağduru Fatma öğretmenin unutamadığı 13 yıl..!

Türk siyasi tarihine 'postmodern darbe' olarak geçen süreçte çok sevdiği mesleğinden ihraç edilen ve 13 yıl sonra görevine dönen Bingöllü kimya öğretmeni Fatma Kaya, o günleri anlattı.

28 Şubat mağduru Fatma öğretmenin unutamadığı 13 yıl..!
26 ŞUBAT 2021 CUMA 18:19
16
3906
1
AA aa

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu için mesleğinden ihraç edilen Bingöllü kimya öğretmeni Fatma Kaya, öğrencilerinden ayrı geçen 13 yılın üzüntüsünü yaşıyor.

Başörtüsü yasağı nedeniyle mesleğinden ihraç edilen öğretmenlerden biri olan Kaya (48) yaşadığı zorlukları AA muhabirine anlattı.

Kaya, 1997 yılında öğretmenliğe başladığını, ilk günden itibaren de başörtüsü nedeniyle ötekileştirmeye maruz kaldığını söyledi.

"O dönemde suçlu gibi görülen, dışlanan, aşağılanan, birey olarak kabul edilmeyen insanlardan biriydim." diyen Kaya, bir suçları olmamasına rağmen, algı operasyonu ile başörtüsü taktıkları için suçlu görüldüklerini belirtti.

Kaya, "Resmi olarak atanmamıza, öğretmen olmamıza rağmen öğrencilerle buluşturulmadık. İlk yıl hiç öğretmenlik yapmadım. İkinci yıl sadece 8 saat ders verildi bana. Sınıfa ilk girdiğimde tüm işkenceleri, tüm kovuşturmaları dışarda bırakarak, öğrencilerimizle bir dünya gerçekleştirdik. Bizi benimseyen, öğretmen olarak kabul eden onlardı." dedi.

"13 yıl sonra göreve geri döndüm"

Öğretmen olduğunda "Artık yeryüzünde benim için başka hiçbir rol, başka hiçbir iş yok" diye düşündüğünü anlatan Kaya "Çünkü öğrenciler en masum duygularla beni öğretmenleri olarak kabul etmişlerdi. Aramızdaki bağ çok güçlüydü." diye konuştu.

Bu bağın sürmesine 28 Şubat sürecinde izin verilmediğini dile getiren Kaya, önce uyarı cezası verildiğini daha sonra mesleğinden ihraç edildiğini anlattı.

Hayalindeki öğretmenliği bir yıl yapabildiğini belirten Kaya, "Binbir emekle, çevremizin, 'Kız çocukları okumaz' dediği dönemde bütün zorlukları aşarak okuduğumuz, hayalimiz olan öğretmenlik mesleğine sadece kısa bir süre devam etme hakkı verildi." dedi.

Büyük emekle kazandıkları haklarının ellerinden alındığını, yıllarca görevlerine geri dönemediklerini dile getiren Kaya, "13 yıl sonra göreve geri döndüm. Şu an Mevlana Anadolu Lisesi'nde görev yapıyorum. O süreçte de çok okudum, farklı eğitimler aldım, farklı ülkelere gittim. İnancımdan hiçbir şey kaybetmedim. Tek istediğim şey inandığım gibi yaşamaktı." ifadelerini kullandı.

"Kaybettiklerimizin hiçbir şekilde telafisi yok"

Fatma Kaya, mesleğinden ayrı kaldığı süreçte uzun yıllar yurt dışında kaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kaybettiklerimizin hiçbir şekilde telafisi yok. Öğretmenler odasını bile kullanamıyorduk. İşten atılma tebligatı polisle eve getirildi. 21 yaşında genç bir öğretmen olarak taptaze bir motivasyonla göreve başlıyorsun ve bunları yaşamana rağmen pes etmiyorsun. Pes etmememin tek sebebi, kuvvetli bir inancımın olmasıydı ama bizden çok şey aldılar."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81457)
27 Şubat 2021 Cumartesi 23:57
Halk otobüsü şoförleri nin bazıları yolculara kötü üslupla yaklaşmakta ve ücretsiz kartlar şoförlerin bazılarının zoruna gitmekte yargıya taşımalıyız.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın