KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

'28 Şubat darbesinin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır'

Memur- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava: '28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.'

`28 Şubat darbesinin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:43
2
1717
4
AA aa

28 Şubat Postmodern darbenin yıldönümü nedeniyle Memur- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yazılı bir açıklama yaptı.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat'ın da bir mühendislik projesi olduğunu belirten Kava; “28 Şubat, milletin değerlerine göre siyaset yapılmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inancını yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayretine karşı siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi hegemonik güçlerin müesses nizamı koruma amacıyla gerçekleştirdiği bir darbedir. Bütün darbeler gibi 28 Şubat da bir mühendislik projesidir ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi, kısacası hayatın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçlamıştır. Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatıralarını unutmadık, unutturmayacağız. İhanet şebekesi, asker, yargı, siyaset, medya, iş çevreleri ve kimi sözde sivil toplum kuruluşlarındaki iş birlikçileri ile bir dizi yasa dışı ve gayrimeşru uygulamayı zorbaca dayattı. O gün, milletimizin binyıl boyunca tarihe ve nesiller boyu ruhumuza kök salmış yerli ve millî değerlerine açıktan savaş açıldı. İnsanlık dışı uygulamalarıyla hafızalara kazınan o kerih süreçte millet iradesinin özgür seçimle iktidara getirdiği hükûmetin yürütme hakkı gasbedildi. Demokrasi yara aldı, ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı, ekonomi çökertildi, bankalar hortumlandı, hazine soyuldu. Milyonlarca insanımız inanç ve düşüncelerinden dolayı fişlendi, hakarete uğradı, işine son verildi, her bakımdan mağdur edildi” dedi.

 “28 ŞUBAT, ÜLKEMİZİN İNSAN HAKLARI, DÜŞÜNCE VE DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKEDİR”.

Kava, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Binyıl süreceği iddia edilen darbe düzeninin izleri, zaman içerisinde milletin iradesi ve kararlılığıyla birçok açıdan silinmiştir. Darbeciler yargılanarak darbenin hesabı sorulmuş, darbecilerin 21'i müebbet hapse mahkûm edilmiştir.

Hâlâ dönemin keyfî kararlarıyla mahkûm edilen birçok insanın mağduriyeti, anlaşılmaz bir şekilde maalesef devam etmektedir. Adaletin tam olarak tesisi, bu mağduriyetlerin giderilmesi, zararların tazmin edilmesiyle mümkündür. Aksi hâlde, 28 Şubat'ın izleri, toplumun bir kesimi için bütün yıkıcılığıyla devam ediyor olacaktır.

Direnerek darbeleri tarihin karanlığına gömen iradenin ürettiği değerler kalıcı hâle getirilmeli; darbeleri püskürten, istiklali tesis eden irade, istikbali tesis edecek idareye dönüştürülmelidir.

Sıkıntıların giderilmesi, devam eden sorunların çözüme kavuşturulması bağlamında mağduriyetlerin tespiti ve ortadan kaldırılması için bir çalışma yapılmalı ve sivil toplum kuruluşları da bu çalışmada yer almalıdır. Ayrıca, 28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81473)
01 Mart 2021 Pazartesi 13:45
28 subat magdurlari,28 subatcilarla kol kola ,ittifak icinde bu ne yaman celiski
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81469)
01 Mart 2021 Pazartesi 10:55
Doğru söylüyorsun Yunus hoca hem 28 şubat hem de feto sivil ayağıyla hesaplaşılmalıdır,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81468)
01 Mart 2021 Pazartesi 07:52
Asker kanadindan hesap soruldumu ki, sivil kanadından hesap sorulsun diyorsun sayin Başkan! Darbeyi yapanlarin şu an hepsinin rütbeleri sokulmeliydi, ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandirilmaliydilar. Ama maalesef ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81465)
28 Şubat 2021 Pazar 23:53
28 subat basortululerin hakkini yiyordu, simdi hicbir Allahin kulunun hakki yiyilmiyor hele ki memursen konfederansimiz var dillere destan en ufak bir torpilli alım kayirmaca falan olunca adeta ortaligi inletip torpil yapmaya calisanlari istifa ettirene kadar meydanlardan inmiyorlar. İşte biz 28 subat zulumunu yasayanlar boyleyiz bu millet bir daha hakdizliga ugramyiacak, o kadar...
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
11.01.2026
00:05
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, salona yoğun ilgi gösteren gençlere ve etkinliği onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti.
11.01.2026
00:02
Bingöl İtfaiyesi 2025`te 500`e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl İtfaiyesi 2025'te 500'e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kent genelinde yıl boyunca 405 yangın, 46 trafik kazası ve 15 intihar vakasına müdahale eden ekipler; 40 vatandaşı ve 128 hayvanı kurtardı, 4 bin 300 kişiye de eğitim verdi.
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın