KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Aralık 2025 Pazartesi
°C

'28 Şubat darbesinin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır'

Memur- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava: '28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.'

`28 Şubat darbesinin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:43
2
1677
4
AA aa

28 Şubat Postmodern darbenin yıldönümü nedeniyle Memur- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yazılı bir açıklama yaptı.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat'ın da bir mühendislik projesi olduğunu belirten Kava; “28 Şubat, milletin değerlerine göre siyaset yapılmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inancını yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayretine karşı siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi hegemonik güçlerin müesses nizamı koruma amacıyla gerçekleştirdiği bir darbedir. Bütün darbeler gibi 28 Şubat da bir mühendislik projesidir ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi, kısacası hayatın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçlamıştır. Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatıralarını unutmadık, unutturmayacağız. İhanet şebekesi, asker, yargı, siyaset, medya, iş çevreleri ve kimi sözde sivil toplum kuruluşlarındaki iş birlikçileri ile bir dizi yasa dışı ve gayrimeşru uygulamayı zorbaca dayattı. O gün, milletimizin binyıl boyunca tarihe ve nesiller boyu ruhumuza kök salmış yerli ve millî değerlerine açıktan savaş açıldı. İnsanlık dışı uygulamalarıyla hafızalara kazınan o kerih süreçte millet iradesinin özgür seçimle iktidara getirdiği hükûmetin yürütme hakkı gasbedildi. Demokrasi yara aldı, ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı, ekonomi çökertildi, bankalar hortumlandı, hazine soyuldu. Milyonlarca insanımız inanç ve düşüncelerinden dolayı fişlendi, hakarete uğradı, işine son verildi, her bakımdan mağdur edildi” dedi.

 “28 ŞUBAT, ÜLKEMİZİN İNSAN HAKLARI, DÜŞÜNCE VE DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKEDİR”.

Kava, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Binyıl süreceği iddia edilen darbe düzeninin izleri, zaman içerisinde milletin iradesi ve kararlılığıyla birçok açıdan silinmiştir. Darbeciler yargılanarak darbenin hesabı sorulmuş, darbecilerin 21'i müebbet hapse mahkûm edilmiştir.

Hâlâ dönemin keyfî kararlarıyla mahkûm edilen birçok insanın mağduriyeti, anlaşılmaz bir şekilde maalesef devam etmektedir. Adaletin tam olarak tesisi, bu mağduriyetlerin giderilmesi, zararların tazmin edilmesiyle mümkündür. Aksi hâlde, 28 Şubat'ın izleri, toplumun bir kesimi için bütün yıkıcılığıyla devam ediyor olacaktır.

Direnerek darbeleri tarihin karanlığına gömen iradenin ürettiği değerler kalıcı hâle getirilmeli; darbeleri püskürten, istiklali tesis eden irade, istikbali tesis edecek idareye dönüştürülmelidir.

Sıkıntıların giderilmesi, devam eden sorunların çözüme kavuşturulması bağlamında mağduriyetlerin tespiti ve ortadan kaldırılması için bir çalışma yapılmalı ve sivil toplum kuruluşları da bu çalışmada yer almalıdır. Ayrıca, 28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81473)
01 Mart 2021 Pazartesi 13:45
28 subat magdurlari,28 subatcilarla kol kola ,ittifak icinde bu ne yaman celiski
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81469)
01 Mart 2021 Pazartesi 10:55
Doğru söylüyorsun Yunus hoca hem 28 şubat hem de feto sivil ayağıyla hesaplaşılmalıdır,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81468)
01 Mart 2021 Pazartesi 07:52
Asker kanadindan hesap soruldumu ki, sivil kanadından hesap sorulsun diyorsun sayin Başkan! Darbeyi yapanlarin şu an hepsinin rütbeleri sokulmeliydi, ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandirilmaliydilar. Ama maalesef ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81465)
28 Şubat 2021 Pazar 23:53
28 subat basortululerin hakkini yiyordu, simdi hicbir Allahin kulunun hakki yiyilmiyor hele ki memursen konfederansimiz var dillere destan en ufak bir torpilli alım kayirmaca falan olunca adeta ortaligi inletip torpil yapmaya calisanlari istifa ettirene kadar meydanlardan inmiyorlar. İşte biz 28 subat zulumunu yasayanlar boyleyiz bu millet bir daha hakdizliga ugramyiacak, o kadar...
01.12.2025
10:10
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısıyla cep telefonu aboneliğinde köklü değişikliklere gidiliyor. Buna göre, suçla mücadele amacıyla aboneliklerde elektronik ve biyometrik kimlik doğrulaması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, aktif olmayan ve sahibinin hayatta olduğu teyit edilemeyen mobil hatlar 3 ay içinde otomatik olarak kapatılacak; yabancılara ise özel numara serileri tahsis edilecek.
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
29.11.2025
18:42
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Emniyet yetkilileri, Bingöl'de kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
29.11.2025
18:26
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
Kadrosundaki açığı yeni transferlerle kapatmaya çalışan lider 12 Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatıp en yakın takipçisi Niğde Belediyespor ile puan farkını 9'a çıkararak şampiyonluk ateşini yeniden harladı.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın