KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2025 Çarşamba
°C

25 bin yeni korucu alınacak

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile emekliye sevk edilecek korucuların yerine toplam yaklaşık 25 bin yeni korucunun alınacağını bildirdi.

25 bin yeni korucu alınacak
28 KASIM 2016 PAZARTESİ 00:15
0
1746
0
AA aa

Sözen, 678 sayılı KHK ile 49 yaşını dolduran güvenlik korucularının 6 ay içinde emekliye sevk edileceğini, bu korucuların yerine ise 30 yaşını doldurmamış olmak kaydıyla çocukları ya da kardeşlerinden birinin korucu olarak görevlendirileceğini söyledi.

"Korucularımızın büyük bir kısmının yaşlandığını, bu nedenle PKK ile mücadelede yeteneklerini yavaş yavaş kaybetmeye başladıklarını sık sık dile getiriyorduk." diyen Sözen, şöyle devam etti: "Son düzenleme ile asker ve polisimizle omuz omuza görev yapan korucularımızdan yaş nedeniyle emekliye ayrılacakların yerine daha genç ve dinamik kadrolar görev alacak. Bir anlamda korucuların gençleştirilmesine yönelik bir adım atılmış oldu. Emekli olanların yerine oğlu ya da kardeşine bu hakkın tanınmış olmasını ise oldukça önemsiyoruz."

Doğu ve Güneydoğu'da silahlı terör örgütü PKK'ya karşı mücadele veren korucu sayısının yaklaşık 47 bin olduğunu ve bunlardan yaklaşık 15 bininin yeni düzenlemeyle emekliye sevk edileceğini bildiren Sözen, "Yaş nedeniyle emekliye sevk edileceklerin yerine kardeşi ya da oğlunun alınması, 18 bin yeni korucunun da görev başlaması demek. Bunun yanında Bakanlığın, daha önce boşalan kadrolardan kaynaklanan 2 bin 500 korucu alımı söz konusu. Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile 5 bin korucu daha alınacak. Buna göre, yeni dönemde yaklaşık 25 bin güvenlik korucusu görev yapacak." diye konuştu.

KORUCU TİMLERİ OLUŞTURULACAK

Ziya Sözen, hükümetin terörle mücadele stratejisinde önemli değişiklikler yaptığını, bu kapsamda korucuların PKK ile daha etkin mücadele edebilmesi için "korucu timlerinin" oluşturulacağını ifade etti. Tamamen operasyonel amaçlı kurulacak timlerin, askerler gibi ağır silahlarla donatılacağına dikkati çeken Sözen, "Bundan sonra korucular, PKK'nın korkulu rüyası olacak. Önümüzdeki günlerde yeni arkadaşlarımızın göreve başlamasıyla oluşturulacak korucu timleri, PKK'ya daha büyük kayıplar yaşatacak. Bu timler, gece gündüz teröristlerin peşinde olacak. Korucularımızın teçhizatlarına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Korucu timlerine gece görüş dürbünü, uydu telefonu, kanas, biksi ve roketatar gibi ağır silahlar da verilecek." bilgisini paylaştı.

"SON ZAMANLARDA KORUCULARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Öte yandan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan bazı KHK'lar ile korucuların uzun yıllardan beri talep ettiği birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini de belirten Sözen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son zamanlarda korucularımız için önemli adımlar atıldı. Korucu kardeşlerimize gösterilen bu itibar camiamızı üst düzeyde motive etti. Devletin koruculuk sistemini devam ettireceğini ve koruculara gereken önemi verdiğini yeni düzenlemelerle bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İsim değişikliğiyle birlikte özlük haklarında da önemli gelişmeler oldu. Silah ruhsatı alma, günlük harcırahın yanı sıra korucuların Türkiye'nin dört bir tarafından görev almalarının önü açıldı."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
12.02.2025
15:28
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu'nun Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim görevlendirmesini sonlandıran Sağlık Bakanlığı, il dışından yeni bir isim atayacak.
12.02.2025
14:37
Bingöl uçuşları iptal edildi
Bingöl uçuşları iptal edildi
Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul-Bingöl ve Ankara-Bingöl uçak seferleri iptal edildi.
12.02.2025
14:08
Desan Tersanesi Türkiye`nin gururu oldu; Malezya`da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Desan Tersanesi Türkiye'nin gururu oldu; Malezya'da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Türkiye ve Malezya arasındaki savunma işbirliği, önemli bir projeyle güçleniyor. Desan Tersanesi, Malezya İçişleri Bakanlığı için 99 metre uzunluğunda, çok amaçlı bir görev gemisi inşa edecek. 24 ay içinde tamamlanacak olan bu gemi, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı (MMEA) envanterindeki en büyük gemi olma özelliğini taşıyacak.
12.02.2025
13:40
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş`tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Bingöl Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş'tan yüksek kira tepkisi ve çözüm çağrısı!
Yüksek kiralara karşın 'Denetim mekanizmalarının yetersiz kalması, toplumun hem ekonomik hem de psikolojik düzenini alt üst etmiştir' diyen Açıkbaş; 'Yeterli ve hakkaniyetli bir mekanizma olmayınca, vatandaş serbest piyasanın olmayan vicdanına terk edilmektedir. Tüm muhatapların ortak akıl ve vicdanda buluşup çözüm odaklı formüller geliştirmeleri gerekmektedir.'
12.02.2025
12:49
DSİ Bingöl`de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
DSİ Bingöl'de suyun gücünü yatırıma dönüştürüyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Bingöl'e 46 milyar 625 milyon TL değerinde 163 tesis inşa ettik. Bingöl'e suyumuzu başarıyla yöneterek; toprağımıza bereket, enerjimize güç, üretimimize değer kattık. Bingöllüler için daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın