KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

23 nisan'ın 91. yılı coşkuyla kutlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yılı coşkuyla kutlandı. Kutlamaları izlemek için şehir stadyumuna akın eden vatandaşlar, öğrenciler tarafından sergilenen gösterileri büyük bir beğeniyle izlediler.

23 nisan`ın 91. yılı coşkuyla kutlandı
25 NİSAN 2011 PAZARTESİ 08:55
0
2510
0
AA aa

Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder ile Belediye Başkanı Serdar Atalay, tarafından öğrencilerin ve vatandaşların bayramının kutlanmasıyla başladı.

 
Kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra devam etti ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk Milleti için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Hansu, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu söyleyerek, “Tarihimizde yeni bir dönemin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, milletimizin en büyük kurumu olan TBMM'nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yıldönümü, Ulu Önder Atatürk ve cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına milletçe sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak, artarak devam eden bir coşkuyla kutlanmaktadır. Milletimizin yaşadığı en zor günlerde, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde ve aziz milletimizin yüksek azim ve kararlılığı ile oluşturduğu TBMM, pek çok mazlum millete bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaş'ımızın akabinde çağdaş, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin tüm kurumlarıyla ülkemizde yerleşmesine öncülük ederek, 91 yıllık bir deneyime kavuşmuştur. Milli Egemenlik, devlet içinde en üstün karar verme merkezi olarak tanımladığımız egemenliğin millete ait olduğunu ifade eder. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk Milleti için çok büyük bir anlam ifade etmektedir. 23 Nisan Dünya Çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve içtenlikle paylaşmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramıdır” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından, okullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından şiirler okunurken, yine okullar arası düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.
 
İMKB Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri ile ilköğretim öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisinin ardından, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterisi sunuldu.
 
Büyük bir beğeniyle izlenen gösterilerde öğrencilerin yaptıkları şovlar, vatandaşlardan bol bol alkış aldı.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın