KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mart 2025 Pazartesi
°C

23 nisan'ı 3 dilde kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bingöl’de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çocukların doyasıyla eğlendiği etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Genç ilçesinde düzenlenen etkinlikte ise bir ilk yaşandı. Okul korusu, Zazaca ve Kurmanca şarkılar seslendirdi.

23 nisan`ı 3 dilde kutladılar
24 NİSAN 2015 CUMA 00:10
0
2645
0
AA aa

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bingöl ve ilçelerinde düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Bingöl'deki resmi tören, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı'nın önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Törenin ardından İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda etkinliklerle devam eden programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tugay Komutanı Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, şiir ve resim yarışmalarından dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam etti.

Etkinlik kapsamında okullar tarafından düzenlenen etkinliklerle sahneye çıkan öğrenciler, tüm hünerlerini sergiledi. Program, halk oyunları grubunun folklor gösterisiyle son buldu.

ZAZACA VE KÜRTÇE ŞARKILAR SÖYLEDİLER

Genç ilçesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ise Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlikler, daha sonra Mevlana Ortaokulunda devam etti.

Buradaki etkinliğe, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Güngör, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Gençli vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ile günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmaların ardından sahne alan öğrenciler, tüm yeteneklerini sergiledi. Şiirler okuyup, tiyatro gösterileri sahneleyen öğrenciler, hem dolasıya eğlendi, hem de etkinliklere katılanlara keyif dolu anlar yaşattı.

Etkinlikler kapsamında sahne alan Mevlana Ortaokulu öğrencileri korusu, Zazaca ve Kürtçe şarkılar seslendirdiler. Bingöl'de ilk defa 23 Nisan kutlamalarında seslendirilen Zazaca ve Kürtçe şarkılar, katılımcılardan tam not aldı.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE DİLLERİMİZİ DİLE GETİRİP İFADE ETTİLER”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Mevlana Ortaokulu Müdürü Zülküf Zengin, “23 Nisan'ın 95. yıl dönümünde Türkiye'de ki güzel hava birlikte bizde Genç ilçemizin Mevlana Ortaokulunda ülkemizin bütün çiçeklerini göstermek istedik. Çözüm süreci ile beraber başlayan bu güzel bahar havasında farklı dillerde olmak üzere Zazaca, Türkçe, Kurmanca'yı etkinliğe alarak Türkiye'de ki güzel havayı da Mevlana Ortaokuluna getirmeyi düşündük. Çocuklarımız çok güzel bir şekilde dillerimizi dile getirip ifade ettiler, şarkılar söylediler. Eğlenceli ve güzel bir 23 Nisan programı geçti. Çok farklıydı amacımız bu farklılığı bütün Türkiye'ye göstermekti” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.03.2025
17:26
12Bingölspor Şırnak`ta kaybetti!
12Bingölspor Şırnak'ta kaybetti!
Şampiyonluk hedefiyle ilerleyen 12Bingölspor, Şırnak deplasmanında ağır yara aldı. Hem kaybetti, hem liderliği kaptırdı hem de 3. Sıraya geriledi.
28.02.2025
19:58
Bingöl`de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK`e sunuldu
Bingöl'de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK'e sunuldu
Bingöl'de Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını belirten BİNSİDAP dönem sözcüsü Değişman; 'Yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle takip ediyoruz' dedi.
28.02.2025
19:31
Bingöl`de ‘Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu` konferansı
Bingöl'de 'Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu' konferansı
Yabancı dilin önemine dikkat çekilen konferansta, kariyer planlamasında önemli tavsiyeler paylaşıldı: 'Okumadan, çalışmadan, azim ve kararlılık göstermeden, sadece dua ederek başarıya ulaşamazsınız.' Konferansta, özel güvenlik personel alımlarında yakın gelecekte yaşanacak değişimin de sinyalleri aktarıldı.
28.02.2025
17:14
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Pazar günü Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına getirilen tribün yasağı, Bingöl Valiliği, milletvekilleri, kamu kurumları ve iki kulüp yönetiminin girişimiyle kaldırıldı.
28.02.2025
16:52
Havale ve EFT`de sistem değişiyor!
Havale ve EFT'de sistem değişiyor!
BDDK, dijital dolandırıcılığı önlemek için havale ve EFT işlemlerinde 'çift aşamalı doğrulama' sistemini devreye alıyor. 1 Mart itibarıyla bazı bankalarda başlayacak olan uygulama, SMS onayıyla ek güvenlik sağlayacak ve tüm bankalar için zorunlu hale gelecek.
28.02.2025
15:49
Bingöl`de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de semt pazarında yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili 5 şüpheliyi yakalayan polis ekipleri, ele geçirilen ziynet eşyaları ve parayı sahibine teslim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın