KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

2021'de 215 Proje Tamamlandı

Vali Kadir Ekinci: '2021 yılında toplam 382 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 215'i tamamlanmıştır.'

2021`de 215 Proje Tamamlandı
14 OCAK 2022 CUMA 16:55
2
2472
2
AA aa

2022 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kadir Ekinci başkanlığında yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşen yılın 2022 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde gerçekleştirdiği projelerin değerlendirilmesinin yanı sıra henüz proje aşamasında olan yatırımların uygulanacağı bölgelere olan katkısı hususunda istişarelerde bulunarak koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kadir Ekinci şunları söyledi:

“2021 yılında; toplam 382 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 215'i tamamlanmıştır. Diğer 167 projeden 113 proje devam etmekte, 37 proje ihale aşamasında, 3 proje tasfiye edilmiş olup 14 projeye ise çeşitli sebeplerle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 28 Genel ve Özel Bütçeli Kuruluş tarafından yürütülmektedir. Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri; 6 milyar 853 milyon 652 bin 587 TL'dir.

2021 yılı yatırım programında yer alan projelere ayrılan ödenek miktarı (ek ödenek dâhil) 1 milyar 558 milyon 571 bin 642 TL olup, 2021 yılı harcaması 913 milyon 554 bin 677 TL ve önceki yıllar harcaması 1 milyar 605 milyon 340 bin 446 TL olmak üzere toplamda 2 milyar 518 milyon 895 bin 123 TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı %37'dir.”

Yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürlerince sorumlu oldukları alanlarda takip ettikleri yatırımlar ile iş ve işlemler hakkındaki sunumlarının ardından koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88575)
17 Ocak 2022 Pazartesi 08:02
Madem bu kadar projelere önem gösteriyorsunuz. Neden eski ismi helan pasajı olan ve kentsel dönüşüme girip 100 den fazla ortağı olan Bingölümüzün en büyük özel yatırımı olan Bingöl AVM' ye neden Belediye zorluk çıkartıyor. Bu ekonomik kriz ortamında bu kadar büyük yatırım yapılan işte. Cumhurbaşkanımız ne diyor özel sektörün önünü açın. en az 200 den fazla kişiye istihdam sağlıyacak bu zamanda . Acaba ??? Tüm Bingölümüzün Takdirine
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88555)
15 Ocak 2022 Cumartesi 21:23
Şu belediye başkanı çok sinir bozuyor. Geri kalan 2 yıl 3 ayda bitse de artık her karede farklı bir ismi başkan olarak görse insanlar.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın