KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 PerÅŸembe
°C

2017'den sonrakiler yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışının Aralık 2017 tarihinden sonraki dönemi kapsamadığını, bu tarihten sonra kaçak yapılan yapıların yıkılacağını açıkladı.

2017`den sonrakiler yıkılacak!
02 EYLÜL 2018 PAZAR 18:04
3
2962
0
AA aa

İmar Barışı'nda bugüne kadar 4 milyon baÅŸvuru yapıldığını, beklentilerinin 13 milyon olduÄŸunu belirten Bakan Kurum, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yeni kaçak yapılar tespit edildiÄŸini bunlara da asla müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

 Bakan Kurum; “Bizim bakanlığımızın hükümetimizin iyi niyetle çıkardığı 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları ilgilendiren bir yasa. Bu yasada bundan önce yapılmış kaçak, maÄŸdur olmuÅŸ yine bir ÅŸekilde burada yaşıyor, ancak, iskan noktasında, elektrik su noktasında sıkıntıları olan vatandaÅŸlarımızın sıkıntılarını gidermek adına çıkarılmış bir yasa. Bu yasadan bugüne kadar 4 milyon kiÅŸi baÅŸvurdu, 2 milyar TL'nin üzerinde de bir baÅŸvuru bedeli söz konusu ki beklentimiz 13 milyon baÅŸvuru. Bu daha önce de ifade ettiÄŸim gibi 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları ilgilendiriyor" dedi.

"Yeni kaçak yapılara müsaade etmeyeceÄŸiz"

2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların İmar Barışı kapsamında baÅŸvuruları yapılması, paralarının yatırılması durumunda bile kesinlikle müsaade edilmeyeceÄŸini ve yatırılan paraların devlete irad kaydedileceÄŸini söyleyen Bakan Kurum, "Buradan hem BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımızı, hem de ilçe belediye baÅŸkanlarımız ile konuÅŸtuk. Onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik ve bu kaçak yapılar yıkılacak. Bu yapılar İmar Barışı'na baÅŸvursa, kayıt belgesi alsa, parasını yatırsa dahi bu barıştan yararlanamayacaklar. Bunu vatandaÅŸlarımızın net bir ÅŸekilde bilmesini istiyoruz. Yatırdıkları bir bedel varsa, imar barışına bu konu uymuyorsa bu bedel de devletimize irat kaydedilecek. Bunları da bilmelerini isteriz. Sahadaki uygulamamız ise ilgili belediyelerimiz tarafından valilik koordinesinde bunların hepsi yıkılacak. Yeni kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Bunu edenlerle iliÅŸkin de kanuni iÅŸlemler neyse, bu iÅŸlemler Bakanlığımız nezdinde yapılacak ve takipleri yapılacak. Bunları da herkesin açık ve net bilmesini istiyoruz. Buradan hem vatandaÅŸlarımıza, hem de Belediyelerimize çaÄŸrıda bulunuyorum. Bu yapıları yapanlara cezai iÅŸlem neyse yapılacaktır. Belediyelerimiz de bunlara müsaade etmesin. Etmesi halinde de onlara iliÅŸkin gereken neyse bunları yapacağımızı yine ifade etmek istiyorum" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın