KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

2011'de sona erecek

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, TRB1 bölgesinde Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan 'Çevre Düzeni Planı'nın etüt ve proje çalışmalarının 2011 yılında bitirileceğini söyledi.

2011`de sona erecek
09 KASIM 2010 SALI 08:52
0
2579
0
AA aa

Milletvekili Ölmeztoprak, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdürlüğü'nün 2009-2011 yatırım programı kapsamında, danışmanlık hizmet alımı ihalesinin geçtiğimiz yıl kasım ayında gerçekleştirildiğini hatırlattı. İhale sonrası Malatya'nın da içinde yer aldığı TRB1 bölgesinde 100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışması başlatıldığını anlatan Ölmeztoprak, projenin 2011 yılı içerisinde tamamlanacağını bildirdi. 

Çevre düzeni planının şehrin sanayi ile tarım alanlarını, genel ulaşım güzergahını planlayacak, belde, ilçe ve il belediyelerindeki plan uyumsuzluklarını ortadan kaldıracak bir çalışma olduğuna işaret eden milletvekili, çalışmaların valilik, belediye ve diğer kamu kurumlarının işbirliğiyle devam ettiğini dile getirdi. İhaleyi alan şirketin Malatya İl Çevre Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il sınırlarında yer alan 51 belediye ile planlama aşamasında girdi sağlayacak bilgi ve dokümanın teminini gerçekleştirdiğini ifade eden Ölmeztoprak, TRB1 içerisindeki Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde arazi çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Türkiye'nin çevre düzeni planı oranının 8 yılda 12 kat artırıldığını söyleyen Ölmeztoprak, AK Parti iktidarı olarak, 2003 yılına kadar yüzde 5.5 düzeyinde olan Türkiye'nin 100 bin ölçekli çevre düzeni planlarının oranını yüzde 65'e çıkarttıklarını ve 2012 yılı sonuna kadar tüm illerin tamamının planlanmış olacağını ifade etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın