KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

2009'da öss'ye girecekler çok şanslı

Öğrenciler için altın yıl!

2009`da öss`ye girecekler çok şanslı
19 KASIM 2008 ÇARŞAMBA 18:05
0
1300
0
AA aa
Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 2008 ÖSS'de olduğu gibi, 2009 ÖSS'ye de şanslı girecek. Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Hacı Ali Akın Lisesi Müdürü Ömer Özkaya, liselerin 4 yıla çıkması nedeniyle 2008 ÖSS'ye sadece Anadolu ve Fen liseleri mezunlarının katıldığını ve bu mezunların da büyük kısmının üniversitelere yerleştiğini hatırlatarak, "Yeni kurulan ama 2008'de çok az öğrenci alabilen üniversiteler de kontenjanı artıracak. Böylelikle 2009 ÖSS öğrenciler için altın yıl olacak." dedi.

"2008-ÖSS'de yaşanan avantajlar 2009-ÖSS'de daha da avantaja dönüşecek." diyen Özkaya, 2007-2008 öğretim yılında liseler 4 yıla çıkarıldığı için mezun vermediğini, dolayısıyla ÖSS'ye başvuran lise son sınıf öğrenci sayısı oldukça az olduğunu söyledi. 2007-ÖSS'ye 800 bin lise son öğrencisi başvuru yapmışken 2008-ÖSS'de bu sayı beklemeli öğrencilerle beraber 287 bin olduğunu ifade eden Özkaya, 2008-ÖSS'de taban puanların 4 yıllık fakülteler için 185'ten 165'e, meslek yüksek okulları taban puanlarının da 160'dan 145'e düşürüldüğünü, bunun da üniversitelerin kontenjanlarını yüzde 25 oranında artırdığına dikkat çekti. Özkaya, "Bu olumlu gelişmeler, birçok öğrencinin geçmiş yılların aksine üniversitelere yerleşmelerine neden oldu. Özetle üniversite önlerinde yığılma büyük çapta olmasa da kısmen azaltılmış oldu." dedi.

Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Hacı Ali Akın Lisesi Müdürü Ömer Özkaya, 2009-ÖSS'de ise hem kontenjanlar geçen yıla göre artacağı hem de baraj puanları geçen yıl olduğu gibi düşük olacağı için büyük avantaj getireceğini söyledi. En önemli avantajın, geçen yıl sınava giren 287 bin lise son sınıf öğrencisinin tamamına yakını bir üniversiteye yerleştiği için 2009-ÖSS'ye girecek mezun öğrenci sayısı çok az durumda olması olduğunu kaydeden Özkaya, "Lise son sınıfta okuyan 800 bin civarında öğrenciyi düşündüğümüzde sınava gerçekten giren öğrenci sayısı 1 milyon civarında olacaktır. Bu da her iki öğrenciden birinin üniversiteli olması anlamını taşımaktadır." diye konuştu.

Cihan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın