KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Eylül 2024 Cumartesi
°C

2001'den sonra emre!

Emre'nin yeteneklerinin herkes farkında. Ancak yetenek herzaman başarı ile eşdeğer olmuyor. Bu noktada istikrar ön plana çıkıyor.

2001`den sonra emre!
02 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ 12:56
0
2251
0
AA aa
FOTOĞRAFLARLA EMRE BELÖZOĞLU

GÖKHAN KARATAŞ'IN HABERİ

HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ


Galatasaray formasını 16'sında sırtına geçirdi. UEFA Kupası'nı kaldırdığında 19 yaşındaydı. 21'de İtalyan devine imza attı. Ciddi sakatlıklar peşini bırakmayınca Inter'de gözden düştü. Newcastle'da da sakatlık belası peşini bırakmadı. Emre Belözoğlu 2001'de başladığı Avrupa macerasına 7 sene sonra nokta koydu. Fenerbahçe'ye transferi an meselesi olan milli futbolcu, sakatlıkların da etkisiyle Serie A'da oynadığı 4 ve Premier Lig'de geçirdiği 3 sezonda kötü bir istatistiğe imza attı.

7 Eylül 1980 doğumlu Emre Belözoğlu, 15 yaşında Zeytinburnu forması giyerken, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dikaktini çekti. İki ezeli rakibin Emre savaşından sarı-kırmızılılar galip ayrıldı ve federasyona yatırdığı 300 milyon lirayla transferi bitirdi. Emre, 1996 yılında girdiği Galatasaray altyapısında kısa sürede yeteneklerini gösterdi. Dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, genç oyuncusuna güvendi ve 16 yaşında A takım kadrosuna aldı.

İlk başlarda çoğunlukla yedek bekleyen ya da sonradan oyuna giren yetenekli futbolcu, takım arkadaşı Hagi ve hocası Terim'in desteğiyle ilk 11'in değişmezi oldu. Genç yaşına rağmen Avrupa arenasında sergilediği futbolla alkış alırken, Türkiye liginde de takımının üst üste 4 yıl şampiyon olmasında önemli katkı sağladı.

19 yaşında UEFA ve Süper Kupa zaferleri yaşayan Emre Belözoğlu, 2001'de takım arkadaşı Okan Buruk'la birlikte olaylı bir şekilde İtalyan devi Inter'e 4 yıllık imza attı. Sezon tamamlanmadan 3 ay önce gizli imza attığı ve altyapısından yetiştiği Galatasaray'a para kazandırmadığı için için tepki çeken genç oyuncu, Fenerbahöçe'ye kaptırılan şampiyonluğun da sorumlusu olarak gösterildi.

Yükselen form grafiğini 2002 Dünya Kupası'nda sürdüren Emre Belözoğlu, Türkiye'nin Dünya 3'üncüsü olan efsane kadrosunun yıldızıydı. Türkiye'den sonra Avrupa'daki popülerliğini de her geçen gün arttıran milli futbolcu, 2004'te dünyaca ünlü efsane Pele tarafından 'Yaşayan en büyük 125 futbolcu' arasında gösterildi. Muhteşem performansıyla kısa sürede Inter teknik ekibinin gözbebeği olan yıldız oyuncu, dizindeki sakalık nedeniyle uzun süre yeşil sahalardan uzak kaldı. Bu, Emre'nin daha sonra aynı yerden yaşayacağı sakatlığın ilkiydi. Hatta ilerleyen yıllarda sık sık sakatlanması, antrenmanları yarıda bırakması nedeniyle 'müzmin sakat' iddialarına maruz kalacağının da habercisiydi.

İtalya'daki ilk sezonunda tecrübesizliği, 3 ve 4'üncü yılında sakatlıklar nedeniyle formadan uzak kalan Emre, 2005 yılında Premier Lig'in ünlü takımı Newcastle United'a 3.8 milyon sterlin karşılığında 4 yıllık imza attı. Aynı yıl Türkiye'nin İsviçre ile oynadığı olaylı baraj maçı sonrası rakibine yumrukla saldırdığı kameralara yansıdı. 6 maçlık cezası daha sonra 4 maça indirilse de dış basında eleştiri oklarının hedefindeki isim Emre'ydi.

İngiliz ekibiyle yıllık 2,5 milyon euroya el sıkışan Emre Belözoğlu, yeni takımında beklentilere cevap vermekte zorlandı. Milli futbolcu yine sakatlık belasıyla çok zor günler yaşadı. Yeteneklerinin herkes farkındaydı, ancak bunu sahaya ve skora yansıtamayınca yeteneğin bir önemi kalmıyordu. Özellikle de Avrupa'da. Ayrıca bu defa tek sorun sakatlık belası da değildi. Geçtiğimiz yıl Everton maçında rakibine ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiasıyla FIFA'lık olan Emre, soruşturma sonrası aklandıysa da İngiltere'de bazı çevrelerin tepkisini çekmişti.

2007-2008 sezonu Emre için çok iyi başladı. Alman devi Bayern Münih'in kendisi için 14 milyon euroluk muhteşem teklifi milli futbolcunun moralini arttırmaya yetti. Ancak sakatlık, teknik direktörüyle yaşadığı sorunlar, dönem dönem takım arkadaşlarıyla tartışması, Barton ile girdiği takım liderliği mücadelesi, kadroya girmesini engelleyen faktörler oldu. Son zamanlarda satış listesine konduğu haberleri sık sık basında çıktı. Türkiye-Macaristan maçında basın tribününe yaptığı el hareketi sonrası Emre Belözoğlu için 'olayların adamı' yorumları yapılmaya bile başladı. Spor gündemi günlerce mili futbolcunun hareketini ve bu hareketin kime yapıldığı konusuyla çalkalandı.

2001'de Inter Milan'a attığı imzayla Avrupa'nın gözünü çevirdiği genç yıldız, 2008-2009 sezonuyla birlikte Fenerbahçe forması giymek için gün sayıyor. Sarı-lacivertli kulüp ile Newcastle United arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı. İmza için gereken tek şey Emre ile Fenerbahçe yönetiminin anlaşması. Şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran sarı-lacivertliler, yıldız futbolcu için yıllık 3,5 milyon euroyu gözden çıkardı. Başkan Aziz Yıldırım'ın bugün transferi resmen açıklaması bekleniyor.

Herkesin kabul ettiği bir gerçek var: "Emre çok yetenekli bir futbolcu" Özellikle milli forma altında sergilediği futbolla hep alkış alan bir futbolcu oldu o. Ancak yetenek her zaman başarı ile eşdeğer olmuyor. Zirvede tutunmak, yıldız kalmak ve liderlik için istikrarın ne kadar önemi olduğu göz ardı edilemez. İşte bu noktada Avrupa'da oynadığı 7 yılın zayıf istatistiği, Emre'ye üzerinde biraz da olsa karamsar bir hava oluşturuyor.

İşte Emre'nin 7 yıllık Avrupa serüveni...

2007-2008 Sezonu: (Newcastle United)

Premier Lig: 14 maç, 1 gol, 5 asist (601 dk.)
Federasyon Kupası: 1 maç (29 dk.)
TOPLAM: 15 maç, 1 gol, 5 asist (630 dk.)

2006-2007 Sezonu: (Newcastle United)
Premier Lig: 24 maç, 2 gol (1829 dk.)
UEFA Kupası: 8 maç, 1 asist (521 dk.)
TOPLAM: 32 maç, 2 gol, 1 asist (2350 dk.)

2005-2006 Sezonu: (Newcastle United)
Premier Lig: 20 maç, 2 gol (1598 dk.)

2004-2005 Sezonu: (Inter)
Serie A: 19 maç
Avrupa: 6 maç
İtalya Kupası: 2 maç, 1 gol
TOPLAM: 27 maç, 1 gol

2003-2004 Sezonu: (Inter)
Serie A: 21 maç
Avrupa: 6 maç
İtalya Kupası: 3 maç
TOPLAM: 30 maç

2002-2003 Sezonu: (Inter)
Serie A: 25 maç, 3 gol
Avrupa: 12 maç, 1 gol
TOPLAM: 37 maç, 4 gol

2001-2002 Sezonu: (Inter)
Serie A: 14 maç
Avrupa: 6 maç
İtalya Kupası: 1 maç
TOPLAM: 21 maç

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.09.2024
16:37
Bingöl`de SÜTAŞ tepkisi!
Bingöl'de SÜTAŞ tepkisi! 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez'
Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
27.09.2024
16:19
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de merkez ve Genç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ele geçirilip 2 kişi gözaltına alınırken, yol kontrolünde durdurulan 2 şüpheli araçta da silah ele geçirildiği bildirildi.
27.09.2024
14:54
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Kurslara sıkı denetim geliyor! Amacı dışında çalışanlar kapatılacak!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi iznini 'kişisel gelişim kursu' olarak alan ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş için düzenlenen sınavlara hazırlayarak amacı dışında faaliyet gösteren kursların kapatılması için denetime başlıyor.
27.09.2024
13:36
Bingöl`de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl'de polis, durdurduğu araç sürücünde ruhsatsız silah ele geçirdi
Bingöl KOM Şube ekiplerinde şehir girişinde durdurulan bir aracın sürücüsüne yönelik üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirdi. Sürücünün ruhsatsız silah bulundurmaktan daha önce de kaydının olduğu tespit edildi.
27.09.2024
11:34
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
İkinci el otomobil satışında yeni dönem başladı
Otomobil satışlarını daha güvenli hale getirmek için geliştirilen sistem herkes için zorunlu hale geldi. Sistemle ikinci el araç alışverişinde riskler ortadan kalkacak. İşte yeni sistem hakkında 10 soru ve 10 cevap.
27.09.2024
11:25
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkânı
Son dakika haberine göre, kredi kartlarında birikmiş borçlar 60 aya kadar vadeyle yapılandırabilecek. Yapılandırmada müşterilerin kredi kartları kapatılmayacak, yapılandırma sonrası varsa kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın