KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

18 yıl aradan sonra yol ulaşıma açıldı

1993 yılından beridir kapalı bulunan Yedisu-Kiğı yolu yapılan çalışmalar sonucundan ulaşıma açıldı.

18 yıl aradan sonra yol ulaşıma açıldı
14 TEMMUZ 2011 PERŞEMBE 08:19
0
2544
0
AA aa

Yedisu Kaymakamı Mustafa Pala yaptığı açıklamada, kendi imkânlarımız ile uzun süreden beridir kapalı bulunan Yedisu-Kiğı yolunun ulaşıma açıldığını söyledi.

 
Kaymakam Pala: “60 kilometrelik mesafenin Kelhaş Vadisi'nde sarp ve dağlık bir yerleşim alanında bulunan yol güzergâhının çok zor şartlarda yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açılarak eski bağlı bulunduğumuz Kiğı İlçesi ile diyaloglarımız bundan böyle devam edilecektir. Aynı zamanda ilçemize bağlı Akımlı Köyü ve bağlı mezralarında 3402 Sayılı Kadastro Kanunu gereğince yapılmakta olan kadastro çalışmalarının da bu vesile ile bir an önce bitirilecek. Kelhaş Vadisi'nde dağ keçisinden tutun da her çeşit av hayvanıyla karşılaşmak mümkündür. Çeşitli orman gruplarından meydana gelen bu vadi zinciri bilhassa ilkbahar aylarında göçmen kuşları ile renk katmaktadır. Mevcut yolun ulaşıma açılması ile bu vadinin artık yabani hayvan saldırılarına değil de “Yedisu Turistik Doğal Alanı” haline dönüştürmeyi bu dağların eteğinde sıra sıra uzanan yerleşim yerlerinin yeniden canlanmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
Kiğı yolunun ulaşıma açılmasının sevindirici olduğunu belirten Mehmet Besi isimli vatandaş, Talat Paşa'nın 1916 yılında belirttiği şu mısrasını hatırlatarak “Her tarafı harabe olan vatanın neresinde bir eser-i ümran ve terakki gördümse bunların bir vali ve kaymakamın hizmet ve himmetiyle gerçekleştiğini öğrendim.” sözü ile Abdulhamit zamanında yapılan Yedisu-Kiğı yolunun uzun süreden beridir kapalı olup yeniden ulaşıma açılması ile Kaymakam Mustafa Pala'ya teşekkür ettiğini söyledi.
 
Kaymakam Mustafa Pala'nın Yedisu İlçesi'ne yaptığı bu olumlu hizmetleri unutmayacaklarını vurgulayan Besi, Yedisu ilçesi'nin daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir ilçe olduğunu söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın