KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Kasım 2025 Pazar
°C

18 çocuk koruyucu aile himayesinde

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aileleri iftar programında bir araya getirdi. Programda konuşan Burtaşkıray, Bingöl’de 18 çocuğun koruyucu aile himayesinde olduğunu söyledi.

18 çocuk koruyucu aile himayesinde
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 00:57
0
4487
0
AA aa

 Öğretmenevinde düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Vali Yardımcıları Mutlu Akyol, Numan Tahir Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile koruma altında olan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

“120 ÇOCUK ÖZ AİLESİNE DÖNDÜ”

Programda konuşan Burtaşkıray, “Bu zamana kadar kurumumuzda yurt ve yuva şeklinde kurum hizmetleri verilmekteydi. Son yıllarda konu ile ilgili bir bakış değişikliği yaşanmaktadır. İlhamını dünya çocuk hakları sözleşmesinden alan bu hizmette artık kurum odaklı hizmet yerine aile odaklı hizmet modelini ön plana çıkarıyoruz. Bunun için de ülkemizde bakım be korunma altına alanına çocuklarımızın önemli bir kısmını yurt ve yuvalardan alarak uygun ailelerin yanına yerleştirdik. İlimizde yaklaşık 120 çocuğumuz aileye dönüş projesi kapsamında kendi öz ailelerinin yanına gönderdik. 18 çocuğumuz da 12 koruyucu ailemizin yanına yerleştirdik. Koruyucu melekler dediğimiz koruyucu ailelerimize sıcak yuvalarını onlarla paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.

Aile odaklı hizmet yönteminin çok isabetli olduğunu belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Bu yöntemi uygulayan ve bizi bir ortamda buluşturan Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Her Cuma hutbesinin sonunda yüce yaradan bize akrabaya iyilik ve ihsan etmenin güzelliğinden bahsediyor. İnsan iyiliğe de en yakın akrabasından başlamalıdır.  Allah'ın Müslümanlara emrettiği sözü siz koruyucu aileler hakkıyla yerine getiriyorsunuz, en güzel müjde bu mübarek günde sizedir diye düşünüyorum. Allah, yaptığınız iyiliğin hem dünyada hem ahirette mükâfatını misliyle verecektir. Bu yükü omuzlayıp götürdüğünüz ve yavrularımızı sağlıklı büyüttüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklarımıza da sağlık, sıhhat ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Bir sıkıntıları olduğu zaman devlet olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ederken, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.10.2025
20:21
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl`de gençlik buluşması!
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
31.10.2025
17:14
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı`ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı'ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı'ya sert çıktı: 'Devletin itibarı, hiç kimsenin siyasi şovuna malzeme edilemez.'
31.10.2025
16:14
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Berra Kızılboğa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberi sonrası okul arkadaşları ve aileler tedbirsizliğe isyan için yolu trafiğe kapattı!
31.10.2025
15:48
Prof. Dr. Aksoy;
Prof. Dr. Aksoy; 'Bingöl'de risk devam ediyor'
Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy; 'Doğu Anadolu Fay zonunun Palu-Bingöl arasında kalan bölümü ve Kuzey Anadolu Fay zonunun Yedisu segmenti diye isimlendirilen Erzincan-Yedisu arasındaki bölümü risk olarak devam ediyor. Onun dışındaki fayları, normal olarak karşılamak lazım' dedi.
31.10.2025
15:47
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Bingöl dahil 19 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte kripto yatırım sitesi kurarak 200'den fazla kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete lideri ve 38 örgüt üyesi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın