KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

18 çocuk koruyucu aile himayesinde

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aileleri iftar programında bir araya getirdi. Programda konuşan Burtaşkıray, Bingöl’de 18 çocuğun koruyucu aile himayesinde olduğunu söyledi.

18 çocuk koruyucu aile himayesinde
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 00:57
0
4511
0
AA aa

 Öğretmenevinde düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Vali Yardımcıları Mutlu Akyol, Numan Tahir Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile koruma altında olan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

“120 ÇOCUK ÖZ AİLESİNE DÖNDÜ”

Programda konuşan Burtaşkıray, “Bu zamana kadar kurumumuzda yurt ve yuva şeklinde kurum hizmetleri verilmekteydi. Son yıllarda konu ile ilgili bir bakış değişikliği yaşanmaktadır. İlhamını dünya çocuk hakları sözleşmesinden alan bu hizmette artık kurum odaklı hizmet yerine aile odaklı hizmet modelini ön plana çıkarıyoruz. Bunun için de ülkemizde bakım be korunma altına alanına çocuklarımızın önemli bir kısmını yurt ve yuvalardan alarak uygun ailelerin yanına yerleştirdik. İlimizde yaklaşık 120 çocuğumuz aileye dönüş projesi kapsamında kendi öz ailelerinin yanına gönderdik. 18 çocuğumuz da 12 koruyucu ailemizin yanına yerleştirdik. Koruyucu melekler dediğimiz koruyucu ailelerimize sıcak yuvalarını onlarla paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.

Aile odaklı hizmet yönteminin çok isabetli olduğunu belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Bu yöntemi uygulayan ve bizi bir ortamda buluşturan Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Her Cuma hutbesinin sonunda yüce yaradan bize akrabaya iyilik ve ihsan etmenin güzelliğinden bahsediyor. İnsan iyiliğe de en yakın akrabasından başlamalıdır.  Allah'ın Müslümanlara emrettiği sözü siz koruyucu aileler hakkıyla yerine getiriyorsunuz, en güzel müjde bu mübarek günde sizedir diye düşünüyorum. Allah, yaptığınız iyiliğin hem dünyada hem ahirette mükâfatını misliyle verecektir. Bu yükü omuzlayıp götürdüğünüz ve yavrularımızı sağlıklı büyüttüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklarımıza da sağlık, sıhhat ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Bir sıkıntıları olduğu zaman devlet olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ederken, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın