KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

18 çocuk koruyucu aile himayesinde

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aileleri iftar programında bir araya getirdi. Programda konuşan Burtaşkıray, Bingöl’de 18 çocuğun koruyucu aile himayesinde olduğunu söyledi.

18 çocuk koruyucu aile himayesinde
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 00:57
0
5118
0
AA aa

 Öğretmenevinde düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Vali Yardımcıları Mutlu Akyol, Numan Tahir Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile koruma altında olan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

“120 ÇOCUK ÖZ AİLESİNE DÖNDÜ”

Programda konuşan Burtaşkıray, “Bu zamana kadar kurumumuzda yurt ve yuva şeklinde kurum hizmetleri verilmekteydi. Son yıllarda konu ile ilgili bir bakış değişikliği yaşanmaktadır. İlhamını dünya çocuk hakları sözleşmesinden alan bu hizmette artık kurum odaklı hizmet yerine aile odaklı hizmet modelini ön plana çıkarıyoruz. Bunun için de ülkemizde bakım be korunma altına alanına çocuklarımızın önemli bir kısmını yurt ve yuvalardan alarak uygun ailelerin yanına yerleştirdik. İlimizde yaklaşık 120 çocuğumuz aileye dönüş projesi kapsamında kendi öz ailelerinin yanına gönderdik. 18 çocuğumuz da 12 koruyucu ailemizin yanına yerleştirdik. Koruyucu melekler dediğimiz koruyucu ailelerimize sıcak yuvalarını onlarla paylaştıkları için teşekkür ederim” dedi.

Aile odaklı hizmet yönteminin çok isabetli olduğunu belirten Vali Köşger, şunları söyledi: “Bu yöntemi uygulayan ve bizi bir ortamda buluşturan Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Her Cuma hutbesinin sonunda yüce yaradan bize akrabaya iyilik ve ihsan etmenin güzelliğinden bahsediyor. İnsan iyiliğe de en yakın akrabasından başlamalıdır.  Allah'ın Müslümanlara emrettiği sözü siz koruyucu aileler hakkıyla yerine getiriyorsunuz, en güzel müjde bu mübarek günde sizedir diye düşünüyorum. Allah, yaptığınız iyiliğin hem dünyada hem ahirette mükâfatını misliyle verecektir. Bu yükü omuzlayıp götürdüğünüz ve yavrularımızı sağlıklı büyüttüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklarımıza da sağlık, sıhhat ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Bir sıkıntıları olduğu zaman devlet olarak her zaman yanlarında olacağımızı ifade ederken, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın