İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette, Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Yüksel Solmaz ve Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Tekin Gönç de katıldı.
Ziyarette Dernek Başkanı Hüseyin Artukarslan ve çok sayıda görme engelli dernek üyesinin hazır bulundu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Demir, günün anlam ve önemine binaen Dernek Başkanı Hüseyin Artukaslan'a çiçek takdim etti.
Ziyarette dernek üyeleri sıkıntılarını dile getirerek, sağlık alanında yaşadıkları sorunları anlatıp, çözüm için Demir'den yardım istediler.
Sorulan sorulara çözüm önerileri getirerek bazı konularda notlar alan Demir: “3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum. Engelli vatandaşlarımızla ilgili bazı sıkıntılar olsa da 2000'li yıllardan itibaren sorunların çözümü açısından büyük mesafeler kat edilmiştir. Sizin de belirtmiş olduğunuz sorunların büyük bir kısmı giderilmiştir. Bazı aksaklıklar olabilir. Onlar da tarafımızca en kısa zamanda çözülecektir” dedi.
Dernek üyelerinin aile fertleri gibi birbirine bağlı olduğunu ve Dernek Başkanı Artukaslan'ın da çok donanımlı ve olaylara hâkim olduğunu gördüğünü belirten Demir: “Oluşabilecek herhangi bir sıkıntıda Sağlık Müdürlüğümüze her zaman başvurabilir, Şube Müdürlüğümüz, Basın ve Halkla İlişkiler Birimimiz nezdinde tüm sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Sağlık ile ilgili sorunların çözümünde her zaman yanınızdayız ve engelsiz bir dünya, engelsiz bir Bingöl için hep beraber çalışacağız. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nüzü tekrar kutluyor, herkese engelsiz bir dünya diliyorum.”
Dernek Başkanı Hüseyin Artukaslan da: “Derneğimize gelişiniz bize şeref vermiştir. Bu ince ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 17 yıldır faaliyet gösteren Derneğimize ilk kez bir İl Sağlık Müdürü gelmiş, bizi dinlemiş ve bizi onurlandırmıştır. Bu onur için de ayrıca şahsım ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.