KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

150 öğrenci 'ülkem için' seminerine katıldı

Türkiye Genelinde TEMA Vakfı ve Koç Gurubu tarafından başlatılan  “Ülkem İçin” projesi kapsamında 81 İlde 81 İlköğretim Okulunda devam eden TEMA-Çevre-Erozyon eğitimleri çalışmaları Bingöl'de Koç Gurubu Bingöl Beko Bayisi Sevra Ticaret Tuncer Çılgasıt koordinatörlüğünde ve TEMA Temsilciliği Eğitim desteği ile yapıldı. Mimar Sinan ilköğretim Okulu'ndan 150 öğrencilerinin dahil edildiği eğitim, İl Kültür Merkezi'nde dün saat 10.00'da yapıldı...

150 öğrenci `ülkem için` seminerine katıldı
23 EKİM 2009 CUMA 08:33
0
1656
0
AA aa
Yapılan çalışmalarda küresel iklim değişimi, etkileri ve alınması gereken tedbirler konusunda öğrencilere sunum yapan TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, öğrencilerle interaktif eğitim yöntemleri ile çalışma yaptı.

Proje dahilinde öğrencilere şapka ve broşür dağıtan Koordinatör Bayi, katılımcı öğrencilere Küresel İklim değişimi konusunda 150 adet sertifika dağıtarak katılımlarını belgeledi. 150 öğrencinin katıldığı çalışma 1,5 saat boyunca öğrencilerin katkıları ile devam etti. Hızla yok olan dünyamızın çevresel iyileşme ve sürdürülmesinin önündeki insan baskısına değinen Karaarslan, öğrencilere su tasarrufu, enerji tasarrufu konularında çevrenin korunması ve insan kaynaklı sürecin geri dönüş katkısını anlatarak dünya için hala umudun var olduğunu hatırlatarak, “yarınlarımız bu günden yapacağımız katkılarla kurtulur” dedi.

Öğrencilerle karşılıklı sohbetlerle süren çalışma sonunda Mimar Sinan İlköğretim öğrencileri çevre konusunda hem okullarında hem de olağan yaşamlarında bundan böyle birer çevreci olarak ülkelerine katkı sunacaklarını belirttiler.

Program sonunda koordinatör kuruluş olan Sevra Ticaret adına Tuncer Çılgasıt, idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Daha önce bir okulda ihata duvarı çalışmaları yapan koordinatör kuruluş temsilcisi, çevre konusunda yapılan bu bilgilendirme süreci ve ileriki yıllarda pek çok çalışma ile ülkem için bizde varız diyerek çalışmaların devam edeceğini belirtti

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın