KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

15 yılda 117 milyar lira destek verildi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, Sektörün gelişmesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Son 15 yılda tarıma 117 milyar lira destek verildi dedi.

15 yılda 117 milyar lira destek verildi!
12 HAZİRAN 2018 SALI 09:57
1
2672
0
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, "Sektörün gelişmesi ve büyümesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Son 15 yılda tarıma 117 milyar lira destek verildi." dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğünce yürütülen IPARD Programı ile uygulamaya geçirilen 29 tarımsal işletmenin açılışı için Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde tören düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, yaptığı konuşmada, bakanlık olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Tarımda yüzde 4,6 büyüme gerçekleştiğini dile getiren Tunç, "Sektörün gelişmesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Son 15 yılda tarıma 117 milyar lira destek verildi. 2002 yılında 36,9 milyar lira olan tarımsal hasılamız 2017 yıl sonu itibarıyla 188,6 milyar liraya ulaştı." dedi.

Kırsal kalkınmaya verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini vurgulayan Tunç, şöyle konuştu:

"Elazığ'a son 15 yılda 746 milyon lira tarımsal destekte bulunduk. Elazığ'ın tarımsal değeri son 15 yılda 7 kat arttı. Birçok desteğin yanı sıra genç çiftçileri destekleme projesi kapsamında 2016 yılında 207 projeye 6,2 milyon lira, 2017 yılında ise 226 projeye 6,8 milyon lira destek verdik."

Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise açılışı yapılan işletmelerin her alanda Elazığ'a çok büyük katkı sunacağını belirterek, şunları aktardı:

"Bugün kadar kamu yatırımlarıyla kendinden söz ettiren alt yapısını tamamlayan, yatırım ortamını iyileştiren, geliştiren şehrimiz, özel sektör olarak da parlayan yıldız haline gelecektir. Büyüyen Türkiye ekonomisine bir katkı vermiş olacak. Elazığ Türkiye'de cazibe merkezi ve büyüme kutbu haline gelecek. Sadece Türkiye'de büyüme ve gelişme değil, dünyaya açılan ve rekabet eden önemli şehirlerle rekabet eden bir şehir konumuna gelecek."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın