KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

13 sığınak, 4 mevzi bulundu

Bingöl’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda, PKK’ya ait içerisin de çok sayıda mühimmat bulunan 13 sığınak ile 4 mevzi ele geçirildi.

13 sığınak, 4 mevzi bulundu
16 KASIM 2016 ÇARŞAMBA 13:32
0
11586
0
AA aa

Bingöl Valiliği, Kığı İlçesinde Konuşlu 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından Yayladere İlçesi Boğazköy Köyü mülki sınırları içerisinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-1 operasyonu icra edildiğini bildirdi.

13 SIĞINAK İLE 4 MEVKİ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında BTÖ mensuplarına ait 13 sığınak ile 4 mevzi bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Sığınaklarda, 1 adet 2,5 kilogramlık tuzaklanmış EYP, 15 kilogram amanyum nitrat, 185 adet 5,56 mm çapında m-16 fişeği, 120 adet 7,62 mm çapında bixi fişeği, 4 adet akü, 1 adet güneş paneli, 19 adet değişik ebatlarda tüp, 2 adet BTÖ kimliği, 10 takım BTÖ kıyafeti, 367 adet değişik ebatlarda pil, 1 adet dürbün, 3 adet uyku tulumu ve çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın