KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

13 milyon 953 bin TL destek verildi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Eylül ayı içinde dezavantajlı vatandaşlara 13 milyon 953 bin 700 TL sosyal destek verildiğini bildirdi.

13 milyon 953 bin TL destek verildi
19 EKİM 2022 ÇARŞAMBA 15:12
0
1335
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal yardımlar kapsamında tespit edilen dezavantajlı ailelere maddi ve manevi destek sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede Engelli Evde Bakım Hizmeti, Sosyal Ekonomik Destek Ödemeleri, Koruyucu Aile Ödemeleri, Doğum Yardımı Ödemeleri, Ücretsiz Seyahat Kapsamında Gelir Desteği ve Özel Bingöl Bakım Merkezinde bakım altında olan bireylere aylık düzenli olarak maddi destek sağlanıyor.

2021 yılında kent genelinde dezavantajlı vatandaşlara toplamda 82 milyon 624 bin 839 TL sosyal ve ekonomik destek verilirken, bu rakamın 2022 Eylül ayında toplam 13 milyon 953 bin 700 TL olduğu aktarıldı.

Çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Aydın Polat, “Dezavantajlı bireylere yönelik faaliyetlerin yerine getirilmesi, onların eşit koşullarda topluma katılım sağlanması önem arz etmektedir. Çünkü dezavantajlı bireyler topluma sosyal entegrasyon açısından bazı zorluklar yaşamaktadırlar. Bu sebeple onların topluma aktif katılımlarını sağlamak ve topluma kazandırma bağlamında son yıllarda Bakanlığımızın çalışmaları artarak devam etmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze bağlı Bingöl Sosyal Hizmet Merkezi, Genç Sosyal Hizmet Merkezi, Karlıova Sosyal Hizmet Merkezi ve Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi ile vatandaşlarımızın bulunduğu bölgede en hızlı ve aktif şekilde hizmet sunmaktayız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın