Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 09 Temmuz 2013 günü saat 01.20 sıralarında Bingöl merkez Tugay Kavşağında durdurulan hususi bir otomobilde yapılan aramada, 12 kilo 670 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan O.A. ve E.Y. isimli şahısların, yapılan sorgulamanın akabinde sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandıkları kaydedildi.
125 OLAY, 52 TUTUKLAMA
Belirtilen olaylarla birlikte 2013 yılı başından itibaren meydana gelen 125 ayrı olayda toplam 1 ton 5 kilo 175 gram esrar maddesi, 108 kök hint keneviri, 6 gram eroin, 1 gram kokain maddesi ele geçirildiğinin vurgulandığı açıklamada, yakalanan 94 şahıstan 52'sinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.
125 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan işlem yapılarak şahısların serbest bırakıldığı bilgisine de yer verilen açıklamada: “Halkımızın ve gençlerin kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından korunması ile sağlıklı bir toplum yetiştirilmesi için, uyuşturucu madde kullanımı, ferdi veya teşekkül halinde uyuşturucu madde nakli ve ticaretini yapan şahıslar ve suç odaklarıyla mücadelemiz ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde profesyonelce ve halkımızdan aldığımız destekle kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.