KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

12 Bingölspor kongreye gidiyor!

30 Aralık'ta yapılacak 2. Olağan Kongrede aday olmayacaklarını açıklayan Bingölspor Yönetimi, bugüne dek ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını, artık bu şehri seven başkalarının da elini taşın altına sokması gerektiğini söylediler.

12 Bingölspor kongreye gidiyor!
21 ARALIK 2017 PERŞEMBE 21:04
2
7232
8
AA aa

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Bingölspor Yönetimi, kulübün tüm gelir ve giderlerinin yer aldığı bir raporu basın ile paylaştı. 
Kulübü amatör ligden aldıklarında 2 milyon TL borç ile aldıklarını söyleyen Onursal Başkan Reşat Yılmaz; “Biz bu kulübü 2 milyon borç ile devraldık. Bugün ise taksitlendirilmiş bir halde olan 196 bin TL icra borcumuz var sadece. Federasyon ve iddia gelirlerimiz ise oyuncu alacaklarına karşılık ödeniyor. Kulübün kasasına girmiyor şu anda. Biz yine de bir kuruş dahi borç yapmadık. Karar defterimiz ortada. Bir lira borç işlenmemiştir. Bu Türk futbolunda sayılı kulübün başarabileceği bir iştir” dedi.

“GELEN ARKADAŞLARA İYİ BİR TAKIM BIRAKIYORUZ”

Bingölspor'u alıp 3. Lige çıkardıklarını, şu anda ise play-off'tan sadece 4 puan geride ve evinde maç kaybetmemiş bir takım olduklarını ifade eden Yılmaz; “Biz kötü durumda değiliz. Aksine iyi bir durumdayız. Ölü haldeki bir takımı aldık ve bugüne dek ayakta tuttuk. Yediği darbelerle kalkması imkânsız deniliyordu, daha önce defalarca kapanmıştı. Hiç kimse sahip çıkmıyordu. Ama biz bu oyuna, bu spora ve bu şehre hayatını adamış insanlar olarak, tüm yönetim olarak bu yükün altına elimizi soktuk. Ve hakkından da layıkıyla geldik. Şimdi ise tertemiz, her yerde iyi anılan, referansı güçlü, taraftarı, futbolcusu, teknik heyeti güçlü bir takım olduk. Bu takımı bizden daha iyi idare edecek, bu şehrin değerli insanlarından birileri çıkıp bu sorumluluğu alır diye umuyoruz “diye belirtti.

“VALİMİZE İLETTİK. BELEDİYE BAŞKANI VE BAKANLA DA KONUYU GÖRÜŞECEĞİZ”

Özellikle Vali Mantı'nın bu sezon için bir itici güç olduğunu kaydeden Yılmaz; “Valimiz henüz geleli üç gün olmuşken bizleri kabul etti. Bingölspor için yemek düzenledi. İş adamlarına takıma sahip çıkmaları gerektiğini anlattı. Her maçımızı tribünden takip etti. Yardım kampanyasında 20 bin TL cebinden yardım etti. Biz de böyle önemli bir kararı öncelikle kendisine bildirdik. Belediye Başkanımız Yurt dışında. Bakanımız da malum bütçe görüşmeleri, yoğun bir gündem içerisinde o yüzden kendisine söylemedik. Ama kendileri geldiğinde tekrar bu konuyu istişare edeceğiz elbette ki “diye konuştu.

“BİNGÖLLÜ DURUŞUNU TÜM TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK” 

12Bingölspor'un Bingöl için en önemli marka olduğunun altını çizen Yılmaz; “Bingölspor'un Bingöl'e yapmış olduğu katkıyı kimse inkâr edemez. Bingölspor bu ülkenin her bölgesinden her şehrinden takımlarla maç oynuyor. Oralara gidiyor. Onları misafir ediyor. Bingölspor'un misafirperverliği her zaman örnek teşkil edecek şekilde anlatılan bir misafirperverlik haline gelmiştir. Buraya gelen her takım memnuniyetle ayrılıyor. Biz misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Ama hakkımız yendiği zaman da asla susmuyoruz. Bingöllü duruşumuzu asla kaybetmiyoruz. Bu dik duruş, bu boyun eğmeyiş her ne kadar bazı çevrelerce hoş karşılanmasa da biz bundan asla zerre taviz vermedik vermeyiz de. Bingöl'ü Bingöl yapan en önemli özelliğidir dik duruşu ve boyun eğmeyişi. Tanıtım yapmak son derece maliyetli bir iştir. Biz bunu karşılıksız yapıyoruz. Hangi maliyetle iki saatlik TRT yayınına çıkmış Bingöl? Maçlarımız TV'de yayınlandığında gurbetteki hemşerilerimiz mesaj atıyor. Arayıp ağlıyorlar. Kanada'dan Avustralya'dan Norveç'ten mesaj atanlar var. Bingöl'ü TV'de görmüşler. Bingölspor sayesinde. İstanbul'da maçımıza 3 bin Bingöllü geliyor. Bu birleştirici özelliğimizi gösteriyor “dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN BİR KURTULUŞ YOLUDUR BİNGÖLSPOR ”

Sosyal aktivitelerin çok olmadığı şehrimizde Bingölspor'un daha da önemli misyonlar üstlendiğini ifade eden Yılmaz; “Hafta sonu sağda solda sürtmek yerine maça gelen binlerce gencimiz var. Çocuklarımız var. Bu çocuklar uyuşturucu peşinde koşmak yerine, farklı ideolojilere kapılmak yerine spora, futbola, Bingölspor'a bağlanıyorlar. Şehirlerinin, takımlarının peşinden koşuyorlar. Bu çocukların spora yönelmesi şehrin geleceği için büyük umuttur. Sırf bunun için Bingölspor'a sahip çıkılmalıdır. Bu gençlerimiz, tribünlerde bizi yalnız bırakmayan bu taraftarlarımız bizim en önemli destekçilerimiz olmuşlardır. Her deplasmana gelen yegâne taraftardır Bingölspor taraftarı. Tribünde küfretmeden takımını destekleyen, spor kültürünü benimsemiş bir taraftar topluluğumuz var. Her başarımızda şüphesiz en büyük emek onlarındır “şeklinde konuştu.

“ÜÇ FUTBOLCUSU BİZİM TAKIMDAN PAHALI RAKİPLERLE MÜCADELE EDİYORUZ”    

Takım kurarken çok titiz davrandıklarını ifade eden Yılmaz; “Bizim takımımızın kurulduğu bütçeyi sadece üç futbolcusuna ayıran Orhangazi var grubumuzda. Şu an düşme potasındalar. Çevre şehirlere baktığımızda ise bizden kat kat fazla paralar harcayan Elazığ Belediye, Diyarbekir, Dersimspor, Van gibi takımlar bizden daha kötü durumdular. Biz istesek karar defterine borç yazar. Gider borçlanır sonra da transfer yapar oturup başarı beklerdik. Ama futbol böyle yönetilmez. Saydığım takımlarda para var fakat yöneticiliği bilmiyorlar. Futbolcunun, Teknik ekibin taraftarın ruhundan anlamıyorlar. Biz yönetim olarak hepimiz hem taraftarız, hem futbolculuk geçmişimiz var hem Teknik bilgimiz var. Tüm bunlar varken takım da başarılı sayılabilecek bir pozisyondayken neden bırakıyorsunuz derseniz de onu da açık etmek istiyorum; Biz yönetim olarak gece gündüz demeden bu takım için çalıştık. Çalışıyoruz. Bundan hiç gocunmadık da. Hatta Bingöl için, Bingölspor için döktüğümüz tüm alın teri için gurur duyduk. Ama şehrin var olan dinamiklerinin artık harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz yine taraftar olarak kulübümüzün sonuna kadar arkasında olacağız. Biz gerekirse malzemeci olarak hizmet etmekten onur duyarız. Ama bu şehirde çok değerli insanlar da var. Herkes taşın altına elini soksun istiyoruz. Biz bugün burada Bingölspor'u bırakmıyoruz aslında. Tam tersine Bingölspor'u daha fazla Bingöl'ün yapıyoruz. İnsanların aklına yerleşen yönetim nasıl olsa orada düşüncesini ortadan kaldırmak için adım atıyoruz. Bu işi yapabileceğine inanan var ise her türlü desteği de vermeye hazırız “ifadelerini kullandı.

“YENİ GELECEK YÖNETİME NEREDEYSE BORÇSUZ, BAŞARILI VE EN ÖNEMLİSİ ALT YAPI İÇİN ADIM ATMIŞ BİR KULÜP BIRAKIYORUZ”

Kulüple ilgili çalışmalarında sadece sahaya odaklı hareket etmediklerini söyleyen Yılmaz; “Biz sadece skor odaklı çalışmadık. Bingölspor olarak birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Daha geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz organizasyonla bir köy okulundaki yüzlerce çocuğa kışlık kıyafet sağladık. Bu tür organizasyonları da kulüp olarak kendimize görev bildik. Yine alt yapı konusunda gereken adımları attık. SODES aracılığı ile yaptığımız bir proje kabul edildi. Bu proje kapsamında tüm okullarımız gezilecek ve yetenekli çocuklarımız belirlenerek tüm alt yaş kategorilerinde alt yapı takımlarımız olacak. Bu Bingöl'ün geleceği için atılmış en büyük adımlardan birisidir. Bingöl'ü bir spor şehri yapmak için inanılmaz bir fırsattır. Projemiz zaten kabul edildi. Eminim bizden sonra gelecek arkadaşlar bu projeyi layıkıyla yerine getireceklerdir.  Bingöl'de hiç mi Arda Turan, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder yok sanki? Yeni gelecek arkadaşlara borcu yok denecek kadar az, başarılı bir futbolcu topluluğu, evinde yenilmemiş ve üst sıraları zorlayacak bir takım devredeceğiz.  Tabi bu arkadaşlardan da aynı şekilde karar defterine borç işlenmemiş bir takım bırakmaları şartı da sunacağız. Bu şehir yıllardır bekliyor. Artık geriye gitmeye gücü yok bu takımın. Bu takım bir adım daha geri giderse bu şehirde futbol ölür. Bu şehirde yüzlerce Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder sokaklarda gezer “dedi.

“30 ARALIK'TA HERKESİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ”

30 Aralık tarihinde yapılacak 2. Olağan Genel Kurulda bu şehri seven, bu takıma gönül vermiş, işi bilen insanların sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Yılmaz; “Bu bir görevdir. Biz şimdi görevi bizden daha iyi yapacak birilerine teslim etmek istiyoruz. Bu işin hakkından gelecek değerli Bingöllü hemşerilerimiz gereken hazırlıklarını yapıp kongreye katılsınlar. Hepsine bir kez daha açık çağrıda bulunuyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20936)
24 Aralık 2017 Pazar 03:33
Vali senin emrinde bakan sizin emrinizde hükümet sizin emrinizde o kadar iyiydiniz niye gidiyorsunuz Bende dedimki acaba bu bingöl Spor UEFA Kupasıni final mi oynuyor isiniz gücünüz bu milleti koyun gibi kulanmak ah bir uyanabilseler keske
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20911)
22 Aralık 2017 Cuma 19:11
Herşey klavyeden yazıp çizmekle oluyor herşey böyle güzel niye bırakıyorsunuz diyorsun barcelonayı anlatıyor sandım diyorsun da iç açıcı bi yorumunu göremedim misafir kardeşim. Her zaman aynı kişiler ve yönetimle işler yürümez dünya genelinde bi çok Bingöllü iş adamı var. Mevcut yönetim 3 yıl boyunca bu işi yaptı hakkını da verdiler dinlenmek onlarında hakkı birazda başkaları el atsın bu işe klavyede kahvehane köşelerinde yazmakla olmuyor yürekli olan babayiğiti bizlerde göreceğiz. Varsa yoksa Reşat Yılmaz gerisi boş.
Maraşlı 46 (@Misafir_20910)
22 Aralık 2017 Cuma 16:16
Kardeş takımımız kardeş ilimiz Bingöl'ü en kısa zaman da daha üst liglerde görmeyi ümit ediyorum. Bu şehrin insanlarına hayran olmamak elde değil. Yoktan var etmesini bilen insanlar, elbet bunun üstesinden de gelecektir. Bu takıma sahip çıkılmazsa çok yazık olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20912)
22 Aralık 2017 Cuma 21:53
@Maraşlı 46 Doğru kardeşim Reşat hocam varsa sıkıntı yok Reşat hocam gibi değerli Bir insanla gurur duyuyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20909)
22 Aralık 2017 Cuma 13:58
Bu baskanla zaten bu yolda onunla devam edilmesi yanlis bingöl spor baskani lign bu seviyesinde ne yazikki degil... Madem bu kadar iyi seyler yapmisin baskanim neden suan en iyi konumundaYken birakiYorsun ???
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20901)
22 Aralık 2017 Cuma 04:07
Okurken bıngölspor değilde Barselona'yı anlatıyor sandım arkadaşı madem bu kadar dört dörtlük. Herşey neden bırakıyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20898)
21 Aralık 2017 Perşembe 23:39
Reşat hocam gibi değerli Bingöl sevdalısı insanlar inşallah Bingöl sporumuza sahip çıkarlar yoksa yazık olur bu kulübe inşallah kulübe sahip çıkacak resat hoca ve böyle Bir güzel yönetim olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20908)
22 Aralık 2017 Cuma 13:56
@Misafir Kullanıcı Madem bu kadar herseyi iyi yapmislar Neden en iyi döneminde takimi birakiolar? En zor gününde borc yapmislar simdi en iI konuma getirmislerde baskasina birakiolar
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın