KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

115 yaşındaki asiye nine sandığa gitti

115 yaşında olmasına rağmen oy kullanmakta ısrar eden Bingöllü Asiye
Nine torunları tarafından götürüldüğü okulda oyunu kullandı. İlerlemiş
yaşına rağmen Asiye Nine'nin oy kullanmaya geldiğini gören görevliler ve
vatandaşlar 115 yaşındaki yaşlı kadını alkışlarla kutladı.

115 yaşındaki asiye nine sandığa gitti
13 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 11:44
0
1797
0
AA aa
Çocukları ile birlikte yaşayan 115 yaşındaki Asiye İldir, ilerlemiş yaşına ve birçok rahatsızlığına rağmen referandumda ısrarla oy kullanmak isteyince, torunları tarafından oy kullanacağı sandığın bulunduğu okula götürüldü. Şiddetli yağmura rağmen oy kullanacağı sandığın bulunduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na torunları tarafından getirilen Asiye Nine her vatandaşın oy kullanması gerektiğini söyledi.

Hiç Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan ve konuşmaları torunları tarafından Türkçe'ye çevrilen Asiye Nine basın mensuplarına 12 Eylül 1980'de gerçekleştirilen askeri darbe döneminde eşi Mehmet İldir'in sebepsiz yere askerler tarafından alınarak, iki hafta boyunca işkence gördüğünü söyledi. "Eşimi nezarete atarak iki hafta boyunca hakaret ettiler ve tırnaklarını söktüler. Köylere girilerek insanlara hakaretler edildi. Eşimin hatırına oyumu kullanmak için geldim. Bir daha darbelerin yaşanmaması için oyumu kullanacağım."diyen Asiye nineyi oy kullanmak için arabasıyla okula getiren torunu Turan İldir de ninesine çok yaşlı olduğu için evinde kalması yönünde tavsiyede bulunduğunu ancak kendisinin buna ısrarla karşı çıkarak Oyunu kullanmak istediğini aktardı.

Turan ildir ninesinin kendilerine sürekli darbe döneminde eşinin gördüğü işkenceyi anlattığını, bir daha darbelerin yaşanmaması ve eşinin hatırı için oy kullanmaya geldiğini söyledi.

Torunlarının yardımı ile oyunu kullanacağı ikinci kattaki sınıfa getirilen Asiye Ninenin sandık başına gelmesi, sandık görevlilerinin ve vatandaşların dikkatini çekti. Asiye Nine zarfı oy sandığına atmasıyla birlikte görevliler ve vatandaşlar tarafından da alkışlandı. Bazı vatandaşlar da ilerlemiş yaşına rağmen oyu kullanmaya gelen Asiye Ninenin elini öptüler. Oy kullanma işlemini tamamlayan yaşlı kadını okulun çıkışında da gören vatandaşlar alkışlarla uğurladı.

Hiç Türkçe bilmeyen Asiye İldir'in, 1991 yılında eşi Mehmet İldir'in hayatını kaybetmesinin ardından yaşadığı Bingöl'den ayrılarak çocuklarının yanına İstanbul'a gittiği öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın