KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

112 acil servis'te asılsız ihbar sıkıntısı

Bingöl'ün Genç Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren 112 Acil Servis ekipleri asılsız ihbarlar dolayısıyla sıkıntı yaşıyor.

112 acil servis`te asılsız ihbar sıkıntısı
18 OCAK 2011 SALI 09:14
0
2310
0
AA aa

Acil sağlık sorunları, trafik, iş ve ev kazalarının yanı sıra intihar ve yangın gibi olaylara kısa sürede müdahale ederek 24 saat aralıksız çalışan 112 Acil Servis ekipleri, bilinçsiz ve art niyetli insanların amaç dışı telefonları yüzünden görevlerini yeterince yerine getirememekten yakınıyor. 

Her gün onlarca telefon aldıklarını ancak bir çoğunun asılsız olduğunu belirten yetkililer, gerçek aramaların hasta yakınları tarafından yapıldığı kaydetti. Köyünün yolunu açtırmak isteyenlerin de hasta ihbarında bulunduklarını belirten yetkililer, bu tür asılsız ihbarlar yüzünden ihtiyacı olanlara ulaşamayabileceklerini söyledi. Kış şartlarının bölgede çetin geçtiğini dile getiren yetkililer, vatandaşların gereksiz ya da acil olmayan durumlarda 112 Acil Servis'i aramamalarını istiyor. İnsan hayatının çok önemli olduğunu belirten yetkililer, bir vakaya 1-2 dakika bile erken müdahale edildiğinde hayat kurtarılabileceğini hatırlatarak, "Gereksiz yere hattı meşgul eden vatandaşlarımız, bir gün 112 Acil Servis'e ihtiyaçları olup ulaşamazlarsa o zaman bu durumun önemini daha çok anlarlar" ifadelerini kullandılar.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
03.12.2025
13:57
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü`nde Öğrencilerle Buluştu
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü'nde Öğrencilerle Buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Üniversite olarak kapsayıcı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Öğrencilerimizin beklentilerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yakından takip etmek bizim için büyük önem taşıyor' dedi.
03.12.2025
13:42
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Son dönemlerde yaşanan talihsizliklere rağmen kadrosunu hızla toparlayarak liderliğini koruyan 12Bingölspor, puan farkının 9'a çıkmasının getirdiği moralle Niğde Belediyespor maçına hazırlanıyor. Yeni transferleriyle güçlenen ekip, kritik 90 dakikada taraftarı önünde büyük avantajı perçinlemeyi hedefliyor.
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın