KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

112 acil servis'te asılsız ihbar sıkıntısı

Bingöl'ün Genç Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren 112 Acil Servis ekipleri asılsız ihbarlar dolayısıyla sıkıntı yaşıyor.

112 acil servis`te asılsız ihbar sıkıntısı
18 OCAK 2011 SALI 09:14
0
2673
0
AA aa

Acil sağlık sorunları, trafik, iş ve ev kazalarının yanı sıra intihar ve yangın gibi olaylara kısa sürede müdahale ederek 24 saat aralıksız çalışan 112 Acil Servis ekipleri, bilinçsiz ve art niyetli insanların amaç dışı telefonları yüzünden görevlerini yeterince yerine getirememekten yakınıyor. 

Her gün onlarca telefon aldıklarını ancak bir çoğunun asılsız olduğunu belirten yetkililer, gerçek aramaların hasta yakınları tarafından yapıldığı kaydetti. Köyünün yolunu açtırmak isteyenlerin de hasta ihbarında bulunduklarını belirten yetkililer, bu tür asılsız ihbarlar yüzünden ihtiyacı olanlara ulaşamayabileceklerini söyledi. Kış şartlarının bölgede çetin geçtiğini dile getiren yetkililer, vatandaşların gereksiz ya da acil olmayan durumlarda 112 Acil Servis'i aramamalarını istiyor. İnsan hayatının çok önemli olduğunu belirten yetkililer, bir vakaya 1-2 dakika bile erken müdahale edildiğinde hayat kurtarılabileceğini hatırlatarak, "Gereksiz yere hattı meşgul eden vatandaşlarımız, bir gün 112 Acil Servis'e ihtiyaçları olup ulaşamazlarsa o zaman bu durumun önemini daha çok anlarlar" ifadelerini kullandılar.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
04.05.2026
12:26
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan Parkinson hastası 45 yaşındaki emekli öğretmen Kutbattin Keskin'den 2 gündür haber alınamıyor. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında şahsa ait olduğu değerlendirilen mont ve cep telefonu bulundu.
04.05.2026
12:24
Solhan FK, Penaltılarla BAL`a Yükseldi
Solhan FK, Penaltılarla BAL'a Yükseldi
Bingöl 1. Amatör Lig'de mücadele eden Solhan FK Spor, Çaytepe Spor karşısında penaltı atışları sonucu galip gelerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın