KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

101 yaşında nine orucunu aksatmıyor

Yunanların Aydın'ı işgalini, düşman köylerine yaklaştığında eşek üstünde ağabeyiyle dağlara kaçışını hatırlayan, nüfus kaydına göre yaşı 101 olan Fatma Akdeniz, bugüne kadar hiçbir orucunu kaçırmamış.

101 yaşında nine orucunu aksatmıyor
04 EYLÜL 2010 CUMARTESİ 16:06
0
1962
0
AA aa

 İlerleyen yaşına rağmen sabah bir bardak süt ve birkaç taze incirle bu ramazanda da oruca devam eden Akdeniz, her şeyin başının sağlık olduğunu belirtiyor. Annesini küçük yaşta kaybeden, akrabaları tarafından büyütülen Fatma nine, torunlarının çocuklarını bile görmüş.

Aydın merkeze bağlı Kırklar köyünde oturan Fatma Akdeniz, 101'e dayanan yaşına rağmen orucu bırakmıyor. Oğlu ve torunlarıyla birlikte yaşayan Fatma nine, duymayan kulakları ve tansiyon problemine rağmen oruç tutmayı sürdürüyor. Çocuklarının tutmaması yönündeki ısrarlarına rağmen, 'Ben bir daha mübarek ramazanı göremem. Hem hiç orucumu bırakmadım.' diyor. İftarını suyla yapan ve incirle devam eden Fatma nine, çocukları ve torunlarıyla birlikte yemek yiyor. İlerleyen yaşına rağmen neşesinden bir şey kaybetmeyen ve hemen her şeyi hatırlayan tarih abidesi Fatma Akdeniz, dilinden duayı da düşürmüyor. Torunları onu, o da torunlarını çok seviyor.

Annesinin yanlarında kaldığını ve ramazanlarda orucu hiç bırakmadığını belirten oğlu Rafet Akdeniz, hâlâ ev işleri yapmak için bile gayret sarf ettiğini söylüyor. Kendilerinin istirahat etmesi, kendini yormaması yönündeki ikazlarını dinlemediğini, devamlı bir şeylerle meşgul olmayı sevdiğini anlatıyor. Annesinin gerçek yaşının en az 110 olduğunu belirten Akdeniz, bunu Yunan askerleri Köşk ilçesini işgal etitğinde ağabeyiyle birlikte eşeğe binerek dağlara kaçtıklarını hatırlamasından bildiklerini ifade ediyor. Annesinin, düşmandan saklanmak için dağlarda yaşadıklarını ve kayaların üzerinde ekmek yaptıklarını da hatırladığını vurgulayan Rafet Akdeniz, 'Her şeyi net hatırlıyor. Yaşı, nüfusta yazandan daha büyük. Dayanamaz diye oruç tutmamasını söyledik fakat tutuyor. Bir problem de yok. Çok şükür sağlığı yerinde. Sadece tansiyonu var, bir de kulakları çok zor duyuyor. Onun dışında rahatsızlığı yok.' şeklinde konuşuyor.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın