KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

'10 yıllık süreçte çok şeyler yapıldı”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, AK Parti'nin 10 yıllık sürecinde çok şeylerin yapıldığını söyleyerek, 'Ülke yönetmek her babayiğidin zanaatı değildir” dedi.

`10 yıllık süreçte çok şeyler yapıldı”
16 AĞUSTOS 2011 SALI 01:02
0
1587
0
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, partilerinin 10. yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. 

AK Parti'nin 10 yıllık sürecinde çok şeylerin yapıldığını söyleyen Keskin, “10 yıllık süreçte bir köy görünümünde olan Bingöl bile büyük bir değişime uğradı. İnsanların dünya görüşleri değişti. Hayat standartları değişti. İleri demokrasi sayesinde eksik hizmet almadıklarında sorgulama gücünü kendilerinde bulup, haklarını istemeyi de ihmal etmediler. Onlar bir istedilerse de hükümetimiz onlara birkaç misli fazlasını verdi” diye konuştu.

İKTİSADİ, SOSYAL VE BEŞERİ KOMBİNASYONLAR TÜMDEN ELE ALINDI

“Ulaşım, sağlık, eğitim, tarım ile diğer iktisadi ve sosyal hizmetler sektöründe altyapı gibi kamu yatırımlarında önemli gelişmeler yaşandı” diyen Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Şehir, dört bir yandan şehirlerarası otoyolları ile ulaşımda önemli bir gelişmeye sahip oldu. Bingöl- Diyarbakır, Elazığ, Muş ve Erzurum gibi çevre illerle bağlantı yollarında halkımızın daha rahat yolculuk yapabilmeleri için tüm imkânlar seferber edildi. Tarihi ipek yolu olan Mardin – Rize otoyolunun bitirilmesi ile hem ticarette, sanayide, turizmde önemli gelişmeler olacaktır. Mahalli idarelerin altyapılarını güçlendirerek genel bütçeden daha fazla pay almaları sağlandı. Milli eğitim de önemli gelişmeler sağlanarak öğrencilerin okul ihtiyaçları tamamen devlet tarafından karşılandı. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşama kavuşmaları için bütün imkânlar seferber edilerek, sağlık kurumları dahi son teknoloji ile modernize edilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. SGK' lı, Yeşil kartlı, memur ayırımı yapılmadan tüm vatandaşlarımızın kamuya ait sağlık kuruluşlarından eşit şekilde hizmet almaları sağlandı. Eczanelerde ilaç alma kuyrukları da son buldu. İsteyen istediği eczaneden ilaçlarını alma hakkına sahip oldu.”

Keskin, AK Parti'nin 10 yıllık süreçte Bingöl için yaptığı hizmetlerden şu sözlerle bahsetti:

Bingöl Üniversitesi

“2001 yıllına kadar Fırat üniversitesine bağlı inşaat ve elektrik meslek yüksekokulları eğitim –öğretim verirken, bugün hem üniversitesi hem de fakülteleri ile adeta göğsümüzü kabartmaktadır. Hedefi ve vizyonu belli olan bir üniversiteye sahip olmak, elbette istikrarlı ve kararlı bir gelecekten söz etmek mümkün olabilmektedir.”

Bingöl Havaalanı

“1996 yıllından beri hasta adam misali elden ele dolaşan havaalanı artık bitme aşamasına geldi. Hem pist uzunluğu hem de uluslar arası ulaşıma açılması için bazı değişikliklerle birlikte çetin hava şartlarından dolayı gecikmiş olabilir ancak, en kısa sürede hava ulaşımına sahip olan bir il olmanın da haklı mutluluğunu hep beraber yaşayacağız.”

Bingöl-Diyarbakır oto yolu

“Komşumuz Diyarbakır ile ulaşımda yaşadığımız problemler artık eskisi gibi olmayacak. Yaklaşık maliyeti yarım katrilyondan fazla olan yolun çalışmaları devam ederken, kısa sürede Mardin-Rize otoyolunun geçiş kavşağı olması münasebetiyle turizm ve sanayide de önemli bir katma değeri olacaktır.”

“TOKİ konutları rahat bir nefes aldırdı”

“Barınma sorununun had safhada olduğu bir ilde yaşadığımız herkes tarafından bilinmektedir. Konut sıkıntısının oluşturduğu monopol bir piyasa mekanizmasının varlığı ile hem fırsatçıların önüne geçildi hem de bir çok aile bu sayede konut sahibi oldu. Halen kira giderlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir giderle karşı karşıyayız. Bu fay hattının kırılması için de TOKİ ile işbirliği yapılarak konut iskân alanında gerekli çalışmalar devam etmektedir.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın